Ha bevágnak elém és az előttem haladó autó közé és én hátúlról belemegyek mert fékez, akkor ki a hibás?
Örülnék, ha valaki esetleg azt is meg tudná mondani, a KRESZ szerint ilyenkor ez milyen szabályszegés.
Ha bevág elém egy autó, köteles vagyok azonnal a megfelelő követési távolságot felvenni?
Sok ilyen "Brake Checking Semi-Trucks" videót látok a Youtube-on, ahol kamionok elé bevágnak autók és hirtelen fékeznek vagy egyszerűen csak ok nélkül lassítanak vagy lasabban haladnak mint a kamion ami elé bevágtak, a kamion az pedig egyáltalán nem lassít és ha csak már mph sebességkülönbség is van a két jármű között akkor is nekimegy a kamionos.
Ilyenkor a kamionos lenne a hibás mert nem vette fel azonnal a követési távolságot? Hiszen valamilyen szinten szándékosan ment bele mert nem lassított és fékezett pedig megtehette volna.
Viszont ha emiatt ő a hibás, akkor ez azt jelentené hogy bárki elé bevághatok és kikényszeríthetem, hogy lassítson vagy fékezzen, ha pedig nem teszi és belém jön hátulról akkor ő a hibás.
Ha valaki bevág elém az gyanítom szabálytalan, viszont ha én nem veszem fel azonnal vagy rövid időn belül (2-3mp) a megfelelő követési távolságot és emiatt nekimegyek, akkor én is szabálytalan voltam és esetleg egy ilyen esetben 50-50%-os fellelőséget állapítanak meg?
#9: Nem-e? Ugyanúgy megy ez mint anno. Ha nem rosszabbul. Első fokon az a vétlen áldozat akinek erősebbek a kapcsolatai a rendőrségen, másodfokon, ha ügyvédet fogadsz, akkor lehet belőle jó eséllyel reális ítélet... Lehetne mesélni a sztorikat.
Ilyen piti ügyeket pillanatok alatt elsikálnak, ha hagyod magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!