Amikor az egyik autó a másikba hátulról belemegy, mert az hirtelen fékez, feltétlenül a hátsó a hibás vagy van olyan eset, mikor az elől haladó az, vagy legalábbis nem a mögötte haladó lesz a hibás?
Mivel mindig meg kell tartani azt a távolságot, hogy a mögötte haladó is meg tudjon állni hirtelen ütközés nélkül, ezért alapvető, hogy a mögötte haladó a hibás.
Ha nem világít a féklámpa, azért az elöl haladó a felelős, még akkor is ha nem tud róla, mert akkor égett ki. De lehet, hogy indokolatlan satuféknél is rá lehetne húzni.
Mindenképpen a mögötte haladó a hibás, mert nem tartott biztonságos követési távolságot. Akkor is meg kell tudni állni, ha az előtte menő „falnak ütközik”.
Egy kivétel van, ha csúnyán bevágnak eléd, s satuzik is. Bár nem halottam balesetről, de autópályán szokás rendre tanítani így azt, aki feltart. Úgy értem, félkegyelmű autós körében szokás.
Természetesen NEM feltétlenül a hátsó a hibás, ha pl. "ellopják előle" a fékútját.
Ilyen pl. a ráfutásos baleset, amikor pl. az előtted lévő ütközik.
19:44
"az sem tartotta be a megfelelő követési távoságot, aki ráfutásos balesetnél a harmadik lesz."
Ha valamit nem tudsz, miért erőlteted a választ?!
Amúgy kérdezzél meg erről egy nálad intelligensebbet, ha magadtól nem megy...
Persze nehéz sokaknak felfogni, amit az előttem lévő is írt, hogy
"a féktávolság NEM egyenlő a fékúttal"!!!
99,99 százalékban a hátsó a hibás. Megfelelő követési távolságnál, illetve odafigyelésnél az ilyesmi nem fordulhatott volna elő.
Ahogy már írták: ha valaki szabálytalanul bevág elé, és úgy fékez, vagy kell fékeznie, akkor más a helyzet. Autópályán fordul elő ilyesmi gyakran, hogy valaki megy a belsőben pl. 130-cal, egy kamion mögé szorult idióta meg kivág elé 90-nel. Vagy megy a külsőben 130-cal, és valami kútról, felhajtóról elékanyarodnak 80-nal, vagy még lassabban. Ilyen esetben nyilván nem a belső sávban haladó a hibás, ha ütköznek, mert nem bírt elég gyorsan lefékezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!