Félreértésből fakadó balesetnél ki a hibás?
Van ez a videó 2 perc 19-nél:
https://www.youtube.com/watch?v=nTx-5PxlT4g&t=2m19s
A személyautós azt hitte, hogy a teher elé kanyarodik ki, ezért elrántotta a kormányt és balesetet okozott.
Ebben az esetben ki volt a hibás? A teherautós hozzájárult a balesethez (részfelelősség)?
Ebből a videóból nem látszik, hogy átlóg-e.
De még ha át is lóg az egyértelmű, hogy max centikről beszélünk a személyautó meg átrántotta a másik sáv közepébe a kocsit... Ebben az esetben a személyautós kérdés nélkül a baleset okozója.
hivatalosan a személyautós. ilyen esetekben is van 2 lehetősége. vagy fékez, és kockáztatja, hogy hátulról belémennek(ki lesz a hibás? aki nem tart megfelelő követési távolságot) vagy pedig ha nem tudja elkerülni, és az oldalával súrolja a teherautót, akkor a teherautós lesz a hibás.
én ezt tapasztalatból írom, mert volt már sajnos hasonló élményem. Bpesten haladtam a Hungárián a középső sávban. a külső sávból egy kukás konténerszállító úgy kezdett sávot váltani, hogy nem törődött azzal, hogy az én autóm eleje már mellette van...ha hagyom, hogy lezúzzon, akkor ő a hibás...ha fékeztem volna és belémjönnek, akkor a hátulsó autós lett volna a hibás...én pedig inkább megpróbáltam oldalra kerülni, így végül a belső sávban húztam meg egy mellettem elhúzó autó oldalát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!