Ki a hibás ilyen esetben?
Nekem az az ellentmondás, hogy a KRESZ szerint köteles vagy indexelni, nem opció, hanem kötelesség. Viszont ha a megtévesztően indexelés nem probléma egy baleset megítélésekor akkor az egész indexelésnek mi az értelme. Akkor úgysem csinálhatsz semmit amit az indexelés miatt csinálnál, hisz te leszel a hibás. Ez sok egyéb szituációban is bekavarhat, például valaki jobbra indexel de balra kanyarodik, te közben ráelőzöl. Akkor ugyanígy te leszel a hibás. De akkor megint csak mi értelme van a kötelező index használatnak, ha nem hagyatkozhatsz rá egy közlekedési szituációban.
Mindezek ellenére szerintem is a kihajtót hoznák ki hibásnak, teljesen el tudom képzelni.
Köteles vagy indexelni, de azt nem tudod vele jelezni, hogy a kereszteződésben le akarsz fordulni, vagy a kereszteződés után 10m-rel szeretnél megállni. Ha meg csak a kereszteződés után kezdesz indexelni, amikor már fékezel is, akkor meg a mögötted lévő fog belédmenni.
Ugyanakkor oké, hogy köteles vagy indexelni, ha irányt változtatsz, de nem vagy köteles irányt változtatni, ha indexelsz.
Utolsónak ellent kell mondanom:
A megtévesztő irányjelzésért is azonnali bukás jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!