Ebben az esetben ki lett volna a hibás?
Lakott területen,egyenes úton jött velem szembe egy nyerges vontató amit előzni kezdett egy piros Audi, viszont a kamion előtt egy autós nagy ívben kikanyarodott egy parkolóból így szembetalálta magát a kamiont előző Audival, az Audi b*szott nagyot fékezett, és hál istennek meg tudott állni, az elé kanyarodó autós szintúgy, de nekem a szívem majdnem kiugrott, ha nem tud megállni az Audi ott ember nem marad életben.
Viszont ki lett volna a hibás ha egymásba mennek?Az Audi szabályosan előzött, viszont parkolóból kikanyarodó autós is szabályosnak tűnt mert nem láthatta a kamiont előző autót,hiszen az takarásban volt neki.
Jó mondjuk az Audi ment vagy 80-al, de ha tegyük fel 50-el megy és frontálisan ütköznek akkor ki lett volna a hibás?
Ha a magyarázat nem lenne egyértelmű: [link]
De neki bőven volt ideje kikanyarodni, és nem sokan számítanak arra,hogy a sávjukba érve egy előző autóval találják szembe magukat, nem sok rá az esély.
Tulajdonképpen kihasználta a lehetőséget, ami csúnya véget érhetett volna.
Számítani kell rá.
Az volt a hibás aki kikanyarodott, mert a többiek felsőbbrendű útszakaszon közlekedtek és nekik volt elsőbbségük.
Esetleg akkor lett volna az Audis a hibás, ha még nem kezdi meg az előzést amikor a másik kikanyarodik.
Ilyen itt felénk rendszeresen van. Benzinkút ki és bejárata között van egy buszmegálló. Amikor a busz megáll ott, akkor ha jön autó, azonnal máris a szembesávba megy, hogy kikerülje. A benzinkútról pedig aki balra nagy ívben kanyarodik mint ahogy a kérdező által leírt esetben, akkor pontosan ugyanez történik.
Volt is már pár baleset. És most van is egy építkezés itt, nem tudom átkerül-e a buszmegálló. Én is már volt, hogy fordultam ki és tök hirtelen egy kis Seat is kivágott a busz mögül, hogy kikerülje. Elég forgalmas út, vasúti kereszteződés is van kicsit előrébb, mindenki nyomja neki mint a hülye. Valahogy vérszemet kapnak az autósok ha buszt látnak.
Az Audis is hibás lett volna, ugyanis gondolom jócskán túllépte a megengedett sebességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!