Ha elütnek a zebrán, akkor ki a hibás?
Nálunk a körforgalom után van egy zebra, direkt elnéztem balra jön-e valaki. Erre elindulok, egy barom meg jön ki 70-el a körforgalomból, elért az autója. Nekem ordítozik, miután továbbhajtott, hogy le kellene tenni a telefont, akkor nem történik ez. Momdom, zebra volt és körülnéztem. Erre üvölti, hogy "Anyád, kabbe" és elhajtott.
Ez mi? Sajnos nem tudtam megjegyezni a rendszámát.
de egy az körülnéztem, bár a zebrán elsőbbségem van és nincs olyan szabály, hogy ne lehetne gyalogodan telefonálni.
Falun volt, városon nincs ennyi mocsok. Lassan meg kell várnod, hogy elmenjenek az autók, h átkellhess és meg is várom, de őt nem láttam, annyival jött.
A falura vagy pontosan hova???
Nem fogom megadni.
Fejezd már be! Ki vagy te?
Igen, jól látható helyen voltam, megállatm, kórbenéztem, akkor még nem volt autó, nincs bokor stb.
Zebrán minden esetben az autós a hunyó. Pont.
A gyalogosra a már említett két pont vonatkozik:
- meggyőződött az átkelés veszélytelenségéről: meggyőződött arról, hogy ahol át akar kelni, az kijelölt gyalogátkelő, ami azért van ott, hogy ezt biztonságban megtehesse. Szóval ez rendben van.
- az úttestre váratlanul nem léphet: egy gyalogátkelőn sok minden lehet váratlan. Tengeralattjáró, mamutcsorda, Excelsior-osztályú csillagromboló, stb. Speciel egyetlen dolog nem: a gyalogos. Mégisb mit várhat az ember a gyalogátkelőn? Szóval ez is rendben.
Innentől a gyalogos mindent megtett, amit a szabályok neki előírnak, bármi történik vele, az a járművezető felelőssége.
@29: szabadon? Inkább szó szerint.
Semmivel sem értelmezem szabadabbanb mint azok, akik szerint a kijelölt gyalogátkelő csak ajánlás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!