Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha elütnek a zebrán, akkor ki...

Ha elütnek a zebrán, akkor ki a hibás?

Figyelt kérdés

Nálunk a körforgalom után van egy zebra, direkt elnéztem balra jön-e valaki. Erre elindulok, egy barom meg jön ki 70-el a körforgalomból, elért az autója. Nekem ordítozik, miután továbbhajtott, hogy le kellene tenni a telefont, akkor nem történik ez. Momdom, zebra volt és körülnéztem. Erre üvölti, hogy "Anyád, kabbe" és elhajtott.

Ez mi? Sajnos nem tudtam megjegyezni a rendszámát.

de egy az körülnéztem, bár a zebrán elsőbbségem van és nincs olyan szabály, hogy ne lehetne gyalogodan telefonálni.

Falun volt, városon nincs ennyi mocsok. Lassan meg kell várnod, hogy elmenjenek az autók, h átkellhess és meg is várom, de őt nem láttam, annyival jött.

2018. máj. 18. 12:39
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

A falura vagy pontosan hova???

Nem fogom megadni.

2018. máj. 18. 19:30
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
Nem hajthatott 70-nel körforgalomba, egyáltalán hogy állt volna meg 70-ről, úgy elütött volna mint a huzat. Amikor átmégy a zebrán jelezni kell az átkelés szándékát, ez annyi, hogy egy pillanatra állj meg a szélén mielőtt lelépsz. Ne a huzat vigyen le és pláne ne fordulj rá megállás nélkül, hisz az autós is azt figyeli álldogál e valaki a szélén vagy nem. Innentől kezdve az autósnak kutya kötelessége megállni, hogy te átmehess. Ennyi kis együttműködés legyen már autós és gyalogos között.
2018. máj. 18. 20:00
 23/37 A kérdező kommentje:
Vagy 50-szer leírtam, hogy KÖRÜLNÉZTEM.
2018. máj. 18. 20:11
 24/37 anonim ***** válasza:
17%
Ne a körülnézést ismételgesd! Körülnézni a bokor takarásából is lehet ahonnan te nem is látszol. Megálltál a zebránál egy pillanatra legalább?
2018. máj. 18. 20:25
 25/37 A kérdező kommentje:
Nincs "bokor, növény". Igen, jól látható helyen körülnéztem és meg is álltam.
2018. máj. 18. 20:50
 26/37 anonim ***** válasza:
0%
De a zebra szélén álltál? Mert hiába állsz jól látható helyen, ha nem a zebránál akkor pont nem az átkelési szándékodat jelzed. Figyelj, az van, hogy kezdettől terelsz, a 70-es tempó teljes kitaláció, ha én normálisan közlekedek ilyen részleteket ki sem találok a velem történtekhez. Természetesen csak te tudod pontosan mi történt a "mesehabbalhetvennel" nélkül, a saját testi épséged érdekében le tudod te vonni a tanulságot, ebben semmi bonyolult nincs annak akivel történt, tehát tudja az igazat, a valós részleteket.
2018. máj. 18. 20:56
 27/37 A kérdező kommentje:

Fejezd már be! Ki vagy te?

Igen, jól látható helyen voltam, megállatm, kórbenéztem, akkor még nem volt autó, nincs bokor stb.

2018. máj. 18. 20:58
 28/37 Alex Fly ***** válasza:
77%

Zebrán minden esetben az autós a hunyó. Pont.

A gyalogosra a már említett két pont vonatkozik:

- meggyőződött az átkelés veszélytelenségéről: meggyőződött arról, hogy ahol át akar kelni, az kijelölt gyalogátkelő, ami azért van ott, hogy ezt biztonságban megtehesse. Szóval ez rendben van.

- az úttestre váratlanul nem léphet: egy gyalogátkelőn sok minden lehet váratlan. Tengeralattjáró, mamutcsorda, Excelsior-osztályú csillagromboló, stb. Speciel egyetlen dolog nem: a gyalogos. Mégisb mit várhat az ember a gyalogátkelőn? Szóval ez is rendben.

Innentől a gyalogos mindent megtett, amit a szabályok neki előírnak, bármi történik vele, az a járművezető felelőssége.

2018. máj. 19. 20:25
 29/37 anonim ***** válasza:
0%
Azigen Alexfly, a kresz számodra egy meglehetősen szabadon értelmezhető műfaj :DDD.
2018. máj. 19. 21:45
 30/37 Alex Fly ***** válasza:
100%

@29: szabadon? Inkább szó szerint.

Semmivel sem értelmezem szabadabbanb mint azok, akik szerint a kijelölt gyalogátkelő csak ajánlás...

2018. máj. 20. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!