Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor jutok végre túl a...

Mikor jutok végre túl a szegény gyerekkor miatti hibás gondolkozáson?

Figyelt kérdés

Kiskoromtól úgy 21 éves koromig valamivel az átlag alatt éltünk. Víz, fűtés és világítás szerencsére volt, éhezés is inkább csak minőségi.

Ruháim csak azok voltak, amik rám maradtak a családból, de mivel nem volt egy korombeli lány sem a rokonok közt, azokat hordtam, amiket ők a 90-es évek idején, szóval nem voltam valami divatos a sokszor nem is az én alakomra szabott holmikban. Egyedül nadrágot kaptam évi egyszer, mivel magas voltam, és az örökölt farmerek rövidek lettek volna. Így viszont évszakfüggetlenül 365 napon át ugyanazt az egy farmert hordtam, egy időben fél tenyérnyi tátongó lyukkal a combján télen, mert már be se tudtuk varrni.

Most már a párommal élek, két (bár még csak diákmunkás) fizuból kijövünk annyira, hogy tudjunk normálisan étkezni, illetve az évszaknak megfelelően ruházkodni.

Bennem viszont még mindig annyira bennem van, hogy milyen nélkülözni, hogy semmit nem merek megengedni magamnak.

Pl inkább éhes maradtam egész nap, de nem vettem volna valami harapnivalót kint a városban, mert úgy éreztem, én ezt nem engedhetem meg magamnak. Ugyanígy a ruhákkal is. Ez is drága, az is drága, enélkül is megvagyok, anélkül is megvagyok, aztán nézem a többi lányt, hogy milyen szép holmijaik vannak, ami nekem is lehetne, ha nem lennék sóher saját magam felé. Gyakran érintetlenül ottmarad a számlán a magamra szánt összeg hó végéig, mert erre is sajnálom, meg arra is.

23l

2017. okt. 11. 11:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Idővel belejössz, nem azonnal de eleinte csak kis dolgokat elkezdesz megengedni "áh még egy két pogácsa belefér" "az a blúz csak egy kicsit drágább és mennyivel jobb" stb, aztán a végére azt fogod észrevenni hogy már szórod a költőpénzt. :)
2017. okt. 11. 12:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy-két év alatt át fogsz állni. Egyébként sokkal jobb így, mintha luxusban nőttél volna fel. Utána piszok rossz lett volna beosztósan, spórolósan élni.

És így te fogsz tudni örülni majd azoknak a dolgoknak, amikre lehetőséged lesz. Hidd el, nagyon szép időszak kezdődött az életedben. Ha pároddal is szépen meglesztek, akkor meg pláne!

2017. okt. 11. 13:15
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ugyanilyen volt a gyerekkorom. Olyan ruhákban kellett általánosba járnom hogy elneveztek "csövesnek". Aztán gimnazista koromra legalább újonnan vett ruháim voltak, de kevés szóval akkor azt hallgattam hogy "ugyanaz a pulcsi van rajta egy hétig".

Nekem is lelkiismeretfurdalásom volt amikor elköltöztem otthonról és saját pénzből először ruhákat vettem. Mondjuk nekem ruházkodás egyszerűbb mert férfi vagyok. Nálam inkább a kaja a kérdés. Sokat enyhült ez hogy sajnálom a pénzt magamra de azt mondom nem baj ha egy kicsi marad ebből.Talán kell is.

2017. okt. 11. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!