Én voltam a hülye?
Tavaly január vége felé volt az a nagy havazás. Biztosan emlékeztek rá. De most nem is ez a lényeg.
Szóval a lényeg annyi, hogy kora reggel útra kellett kelnem. Utakon kb. 10 centi hó. Illetve nagyon csúszott is. Ez a 36-os főúton történt. Nyíregyházára tartottam. 40km/h-val haladtam végig, egyszer csak a hátsó kerekek elveszítették a tapadást és átpördültem abba az irányba, amerről jöttem. 40-50 méterrel jöttek szemből. Természetesen nyomta a dudát, mint az ökör. Azt hitte, hogy szándékos volt ez az akció. Pedig nem!
És most azt szeretném megkérdezni, hogy az én hibám is volt? Vagy nem tehettem volna semmit amúgy se?
Egyenesben történt.
A havas, buckás úton haladtam 40km/h-val. Egyszer csak megcsúsztam. Mire észbe kaptam már keresztbe állt az autó és úgy megfordultam, mint ahogyan a videóban látható.
Ennyi. Szerintem rá hajtottam a buckára, amely megdobott, a jeges felületen landoltam és így megcsúsztam.
Én erre gondolok.

bárhol történt, a leírásod szerint egyértelműen te voltál a hibás.
azért kiváncsi lennék, ha más tesz ilyent, akkor te mosolyogva mész tovább?
ugye nem...
naugye..
amúgy szándékos volt a cselekedeted, a bíró e szerint zárna böribe.
Most elítélhettek emiatt, de igen én mosolyognék.
Nem is nyomnám a dudát, mint egy félkegyelmű. Inkább tapsolnék.
"Szép volt barátom"
Nekem alapvetően semmi bajom a driftelőkkel meg az utcai versenyzőkkel. Legalább élvezem a motor hangját.
Tegnap késő este Nyíregyháza belvárosában egy széttuningolt BMW-s odalépett a vasnak rendesen. Csak úgy recsegett a motor. Még az ablakot is letekertem. Úgy indult meg, mikor zöldre váltott a lámpa, mint a Forma 1-es pilóták rajt közb
Na de félreértés ne essék, nem direkt fordultam meg. Az tényleg csak véletlen volt.

Csakis te voltál a hülye/tapasztalatlan.
Nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél. Örülj, hogy ennyivel megúsztad.

Úgy látom, itt nem mindenki vezetett még 10 centis hóban...
Ilyenkor hiába az extraszuper téligumi, ha nincs mihez tapadni. Ahol le van járva, ott az a baj, ahol meg (a lejárt mellett) 10 centis a hó, ott az a baj, mert megdob, ha véletlenül rámegy az ember. És akkor még ott vannak a láthatatlan kátyúk, autókról leeső jégdarabok, minimális kanyar, stb.
Egyszer én is voltam úgy, hogy egy szombat hajnalban arra ébredtem, hogy esett 10 centi hó.
A kocsi és a kocsibejáró hozzávetőleges letakarítása miatt késésben voltam a munkahelyről, úgyhogy a letakarítatlan 3-as úton vágtattam. Én voltam az az elmebeteg, aki 40-nel száguldott, mikor mindenki más csak 20-30-cal mert.
Kb. 3 hely volt, ahol egyértelműen, hosszan, kontrollálatlanul csúsztam a vadiúj téligumikkal. De meg nem pördültem azért, de akár az is megeshetett volna, ha nincs gyakorlatom, meg még több szerencsém. Általában az volt a gond, hogy a lenyomott porhóról átkaptam az ép hóra, és az megdobott.
Az út közepén mentem (mint mindenki más), tehát volt helyem csúszkálni.
Normál körülmények között persze nem szoktam ilyen veszélyes dolgokat csinálni, de akkor az 50 km-en talán 6-8 autót láttam, és így is tajtékzott a főnököm, hogy majdnem félórát késtem.
Szóval, ez a megpördülés egyértelműen a kérdező hibája volt.
Az meg a szembejövő baromsága, hogy dudált, amikor
- egyrészt semmit nem tudott segíteni a dudálással
- ilyesmit senki nem csinál direkt, forgalomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!