Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mentősök alapból így közleke...

A mentősök alapból így közlekednek?

Figyelt kérdés

Múlt héten mentem Budaörs felé. Előttem haladt egy mentő, amely NEM használt megkülönböztető jelzést. Tehát előttem haladt, amint kiértem Pestről,azonnal gyorsítani kezdett és olyan 130-as tempóban előzgetett. Én mentem 100-al, de hamar eltűnt, úgyhogy ebből kifolyólag 130-al biztosan repesztett.

Nyílván tudom, hogy a mentősök jó sofőrök és megtudják választani a sebességet. De ez természetes, hogy megkülönböztető jelzés nélkül így közlekednek? Én látok kevés mentőt? Vagy csak éppen így volt kedve vezetni?

2017. dec. 15. 19:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Igen, csakhogy vannak azok az emberek, akik meg csökkentenék. Meg szerintük elég a 130-as korlát pályára. És ezekkel nem tudsz erről vitatkozni. Bár szerintem józan eszű ember nem is vitatkozik ezen. Az okosabbik ráhagyja a másikra.

Én is így voltam ezzel sokáig, hogy ez a 90-es korlát nevetséges. Meg a 130. Csak néhány ember elég komoly stílusban nyilvánult meg.

Én a 90-es korlátot 110-re növelném. Autópályán pedig eltörölném. Persze tennék bele 80-as, 100-as korlátokat. Ahol nagyobb a forgalom. De szerintem van olyan jó minőségű út, mint németben.

2017. dec. 15. 21:08
 12/17 anonim ***** válasza:
#10: Ahhoz legalább a kék lámpát be kell kapcsolnia, de a hangot nem. Igen vonatkozik az összes mkj. járműre, a mentősökre és a tűzoltókra is, de még akár a gázművek vagy a BKK járműveire is.
2017. dec. 15. 21:49
 13/17 anonim ***** válasza:

Nem értem

Írod Pestről értél ki. Hát eddig vágom mert ha budat pestnek veszed akkor érthető. De ott hogy tudott 130al menni ? 3 mert ha van Budaörs és Bp között felgyorsitott ott 130 ra 2 méteren és elozgetett ?

2017. dec. 15. 22:11
 14/17 anonim ***** válasza:
#10: Ha nem használ megkülönböztető jelzést, akkor civil járműnek számít, ha a rendőrök bemérik, akkor megy szépen a büntetés.
2017. dec. 16. 01:08
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, egyébként nem is szabályos. Amikor mentőztem, és épp nem volt riasztás, akkor kellemes sétakocsikázásokat vittünk véghez visszafelé. Csak akkor voltunk kicsit gyorsabbak, ha fostalicska környéken voltunk, hogy ne riasszanak a gettóban.
2017. dec. 16. 08:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Én tolom főúton is annyival amennyivel (néha 150-el is ha úgy van), de ettől függetlenül szerintem nincs értelme a pályákon emelni a 130-as limitet. Mert az emberek 90%-a még 130-al sem megy. Főúton szintén, a legtöbb sofőr már nem tudja biztonságosan kezelni az autót 100 felett. Most nem azt akarom mondani, hogy én tudom, de vállalom a felelősséget. Így is sok a baleset, meg a gyorshajtó. Mondom ezt én notórius gyorshajtóként.
2017. dec. 16. 09:22
 17/17 A kérdező kommentje:

Igen, sokan nincsenek tisztában a képességeikkel.

Én bevezetném az autósoktatásba azt is, hogy gyerünk fel a pályára, aztán hadd lám, hogy tudod 100 felett uralni a kocsit. Ha én lennék az oktató még 140-150-ig is engedném neki, hogy tapossa, aztán meggyőződök róla, hogy tudja e magabiztosan uralni az autót, avagy se.

Azért azt észrevenni valakin, hogy elég magabiztos e vagy se

2017. dec. 16. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!