Romániában ennyire köcsögök a mentősök vagy én
vagyok a hülye?
Figyelt kérdés
A mentő fordult volna kifele, én főúton haladtam.A mentő csak kék fényjelzést használt, mikor elhaladtam előtte rámdudált és szirénazott egy lehelletnyit (gondolom elvárta volna hogy elsőbbséget adjak neki), haladtam tovább, már kiértem a városból mikor láttam hogy száguld utánnam ugyan ez a mentőautó, még mindig csak kék fényjelzést használva, szépen lelasítottam és lehúzódtam az út széle felé ( nem álltam meg csak lasítottam, vártam hogy elmenjen) beállt a hátamhoz, ismét rámszirénázott egy kicsit és megelőzött, mikor elém ért nyomott egy kövér féket és haladt előttem szépen lassan. Normális ez ?????
A büntetőfékezés és a kinekhosszabbafasża nem román sajátosság, bár valóban erősen keleties. Sajnos a mentősök között is akadnak a szakmát lejárató, pszichikailag nem tökéletesen alkalmas emberek - főleg ott, ahol az elvándorlás miatt szakemberhiàny alakul ki. Ebben Románia még előttünk jár, de OV és haverjai már gőzerővel dolgoznak a "lemaradás" behozásán, így pàr év múlva nálunk is lesznek ilyen mentalitású mentősök.
2015. dec. 22. 08:14
2/12 anonim válasza:
Elsobbsege volt, ha a kek fenyjelzes be volt kapcsolva. Ettol fuggetlenul a varoson kivuli torteneted mar nem normalis.
2015. dec. 22. 08:27
3/12 anonim válasza:
Magyarországon ha csak a fényjelzést használja az annyit jelent, hogy fokozott óvatossággal kell megközelíteni, illetve bárhol megállhat, arról szó sincs, hogy elsőbbsége lenne.
2015. dec. 22. 09:09
4/12 szántóvető válasza:
ha lehetőséged lett volna megállni de nem tetted akkor ne csodálkozz,és a lehető legfinomabban fogalmaztam.
2015. dec. 22. 10:06
5/12 anonim válasza:
Hangjelzés nélkül nincs elsőbbsége. Mellesleg nem beteghez siethetett ha ráért szívatni és büntetőfékezgetni,csak a vacsorája lehet kihűlt.
2015. dec. 22. 12:57
6/12 anonim válasza:
2 vagyok. A roman kozuti kozlekedes szabalyaiban van egy ilyen mondat(32-es cikkely):
„b) lumina albastră obligă participanţii la trafic să acorde prioritate de trecere„.
Tukorforditasban: a kek feny KOTELEZI a forgalomban reszt vevoket az elsobbsegadasra. En ezt ugy ertelmezem, hogy ha a menton kek feny villog, akkor elsobbseget kell adnom. Azt elhiszem, hogy Magyarorszagon ez nem igy van, megtortenhet, hogy itt sem, csak a szabalyok nem eleg egyertelmuek, de mi van akkor ha mondjuk a beteg miatt nem mehet a hangjelzes es mondjuk az elete mulik azon az 5-10 masodpercen, amit en keptelen vagyok varni, hogy elengedjem a mentot?
2015. dec. 23. 07:15
7/12 anonim válasza:
Nem hinném, hogy van olyan sürgős eset, amire hatással van a sziréna, a többi meg jobban ráér.
Ettől függetlenül ha Romániában ez a szabály, akkor el kellett volna engedni.
2015. dec. 23. 07:20
8/12 anonim válasza:
Akkor viszont tényleg el kellett volna engedni, viszont az, hogy a köcsög utána nekiállt büntetgetni azt jelenti, hogy kétszeresen is tapló: feleslegesen használta a villogót, aztán meg játszotta a rendőrt.
2015. dec. 23. 07:42
9/12 szántóvető válasza:
persze persze a mentő a hibás,a kérdezőt kell tisztára mosni.ez lenne Magyarország.
2015. dec. 23. 08:40
10/12 anonim válasza:
Akkor költözz Romániába,ha szerinted nem a mentős a köcsög aki baromira nem sietett semmilyen beteghez csak jampizott a kékfényével.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!