Évek óta ritkán takarítják az önkormányzati járdát! Tavaly 5 napig jég márvány volt a járda ahol naponta több százan közlekednek ezen a szakaszon, főleg iskolások, jövet-menet?
Figyelt kérdés
Ha itt valakinek balesete lesz e miatt, kitől kérhetek kártérítést? Főleg ha nem ismeri el a hibáját?#közlekedésbiztonság #hó el takarítás
2016. jan. 27. 06:47
1/4 anonim válasza:
Neked mitől számít önkormányzatinak egy járda?
A járda takarításért az a felelős akinek a telke előtt van. Szóval ha a te házad előtt jeges és várod a csodát, akkor első körben téged fognak elővenni
2/4 Koplárovics Béci válasza:
#1: "Önkormányzati járda" lehet pl az önkormányzat (pl faluháza, városháza) épülete előtti járda, vagy akár közparkoknál lévő járdák.
Nálunk is van ilyen. Meg közmunkások is, akik havat söpörnek-lapátolnak szükség szerint, sózzák-jégmentesítik, ha olyan. Ott mindenképp az önkormányzat feladata lenne. A jegyzőnél érdemes lehet jelezni.
3/4 anonim válasza:
Béci, én tudom, de sok embernél a kapuig tart a tulajdon utána már kötelezettséget nem éreznek, csak jogokat. Ezért kellene tisztázni, hogy itt miről beszélünk
4/4 A kérdező kommentje:
Úgy látszik nem volt érthető!Patak partján hosszú járdáról van szó nem házak előtt,mert én mindig tisztán tartottam és fogom is.Már reggel 5.00 kor tisztítom a járdát annak ellenére,hogy a hótoló vissza tolja és semmit nem lehet tenni sajnos ,nem kis mennyiséget.Ki mondottan önkormányzati járda!
2016. jan. 28. 09:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!