Kedves AUTÓVAL NAPONTA közlekedők! Szeretnék némi statisztikát arról, hogy kit hányszor / milyen gyakran / és főként hány forintra büntet a rendőr? És kit NEM / SOHA?
Férjem szerint ez olyan gyakori és megúszhatatlan, hogy ha kihajtasz a kapud elől az útra, az minimum 10.000... vagy 5.000 csekk nélkül... Minimum!
Mit hallottatok arról, hogy a rendőrségnek ki van adva a havi büntetési kvóta, amit be kell hajtaniuk a kasszába...????!!!!
1,5 millió km legalább van a fenekemben. Én is úgy vagyok vele, hogy amikor valaki legalább havi 5-6 ezer km-t megy, akkor elkerülhetetlen - a nagy számok törvénye alapján - hogy néha elkövessen ezt-azt, akár akaratán kívül is.
Mindazonáltal nekem 98-ban bevonták a jogsimat 6 hónapra, azóta csak tavaly volt dolgom a rendőrséggel egy gyorshajtás és egy tilalom ellenére balra kanyarodás kapcsán.
Ja, meg a múlt héten, amikor a rend éber őre 5000 Ft ellenében tájékoztatott, hogy egy hónapja lejárt a műszakim.
Amikor az objektív felelősség intézményét bevezette a kormány, akkor a szóvivő úgy nyilatkoztott, hogy abban az évben a rendőrség 17 milliárddal kevesebb pénzt kap a költségvetéstől, amit a bírságokból kell beszedniük!
Egyik rokonom rendőr, és a főnöke morcos, ha a nap végén se bírság se feljelentés, mert - szerinte - ezen lehet mérni, hogy a rendőr dolgozik vagy sem!
Közben eszembe jutott még valami:
Boldogult apósom jött haza szinte minden héten, hogy megint megfogta a rendőr és 20000 Ft-ot kellett fizetnie valami szabálysértés miatt! A helyi postán sose látták csekket befizetni (mire nem jó egy kis falu?), később kiderült, hogy a pénz a kocsma játékgépében landolt!
ha már engem is megkérdeztél ,hát válaszolok :
egyáltalán nem törvényszerű,hogy mindig mindenkit megbüntessenek a rendőrök,
rengetegen vagyunk,akik minden nap vezetünk és évek óta nem lettünk megbüntetve,
nincs titka,simán csak normálisan kell közlekedni,
ha mégis elizél valamit az ember a Hatóság szeme láttára,akkor meg normális emberi hangon meg kell próbálni elnézést kérni a rendőrtől,nem pedig úgy nyitni,mint sokan : Mi van kiskocsog,te akarsz megbüntetni ?
Engem rendőr még soha nem büntetett meg, bár az is igaz, h odafigyelek a dolgokra.
Egyébként meg a kvótával kapcsolatban már többször volt cirkusz, nagyon rá vannak állva, h menjen a bírság, nem véletlen hozták be, h most már a sárgáért is büntetnek.
A többi ganaj dologról meg ne is beszéljünk.
"nem véletlen hozták be, h most már a sárgáért is büntetnek."
Bírságolnak.
A sárgán már 26 évvel ezelőtt is meg kellett állni, amikor még én tanultam a KRESZ-t! Nincs ebben semmi újdonság.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!