Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kedves AUTÓVAL NAPONTA közleke...

Claudia075 kérdése:

Kedves AUTÓVAL NAPONTA közlekedők! Szeretnék némi statisztikát arról, hogy kit hányszor / milyen gyakran / és főként hány forintra büntet a rendőr? És kit NEM / SOHA?

Figyelt kérdés

Férjem szerint ez olyan gyakori és megúszhatatlan, hogy ha kihajtasz a kapud elől az útra, az minimum 10.000... vagy 5.000 csekk nélkül... Minimum!

Mit hallottatok arról, hogy a rendőrségnek ki van adva a havi büntetési kvóta, amit be kell hajtaniuk a kasszába...????!!!!

2012. okt. 31. 06:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Az utolsóból is látszik, hogy a NORMÁLIS embereket elvétve büntetik csak és az IDIÓTÁKAT büntetik rendszeresen...

Évi 30e körül vezetek már 8 éve.

2 ügyem volt összesen a rendőrséggel ez alatt, ami büntetésig fajult:

1., 2 hetes jogsival apám odaadta az autóját kölcsön, igazoltattak, le volt járva a zöldkártya (akkor még volt ilyen). Ez volt valami minimális büntetés

2., Szintén kezdő jogsival parkoltam egy út szélén párhuzamosan, mikor egy barom nekem jött hátulról aztán a rendőröknek azt hazudta, hogy én kivágtam elé. Szemtanú meg nem volt, úgyhogy engem megbüntettek.

Ennyi. Igazoltatni természetesen többször igazoltattak. Tegnap is, mert lakott területen kívül nem égett a tompított fényszóróm - mégsem büntettek meg, hanem tök normálisan mondták, hogy ezért állítottak meg, megnézték a papírokat aztán megkértek rá, hogy erre ügyeljek jobban legközelebb és viszlát.

2012. okt. 31. 08:39
 12/20 anonim ***** válasza:
Sajnos mi kb kétévente futunk bele egy tilosban parkolásba, pedig állatira körülnézünk, elsétálunk minden irányba, hogy van-e tábla, stb és aztán jön a csekk és kiderül, a tábla a bokorban volt vagy a vidéki város törvénybe hozta, hogy tilos a belvárosban parkolni csak éppen mi ezt nem tudtuk, mert sehol nem volt kiírva. Egyszer meg utánunk jött a rendőr, hogy tartósan a belső sávban mentünk és ezért büntetett. Az ember annyira igyekszik, de néha tényleg belefut ilyenekbe.
2012. okt. 31. 08:51
 13/20 anonim ***** válasza:
3 év 30e Km, és soha semmiért nem büntettek. Pedig haladósan közlekedek, néha becsúszik ez-az, de azért figyelek mindenre.
2012. okt. 31. 09:34
 14/20 anonim ***** válasza:

6 év, ~300E km, egyszer ugrott volna a jogsim 3 hónapra és csengethettem volna a 300ezret mert 90-es táblánál bemértek 210-el, de egészségügyi vészhelyzet miatt (barátnőmet vittem kórházba, hajnali kettőkor, mert a diszpécser 40percet mondott a mentőre) méltányosságból elengedték.

Ezen kívül semmi, de a saját, se a céges kocsival. Nyilván aki hülye az mindig belefut valamibe,de aki normális azt nem basztatják.

Az említett eset után is (elkezdtek üldözni ugye, sikeresen utol is értek a kórház előtt ahol eldobtam a kocsit), a rendőrsrác gyújtotta meg a cigim mert annyira remegett a kezem miután leesett hogy mi is van hogy nem tudtam meggyújtani, szóval alapjáraton normálisak.

2012. okt. 31. 10:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Tudni kell, hogy hol lehet szabálytalankodni és hol nem. Aki felveszi a forgalom ritmusát és nem csinál semmi hülyeséget azt nem piszkálják (itt Békés megyében legalábbis)

Éjszaka vagy elhagyatott útszakaszon meg lehet nyomni a gázt mint süket a csengőt...

2012. okt. 31. 12:06
 16/20 anonim ***** válasza:

5 éve van jogsim, még csak megsem állítottak soha, nemhogy büntettek volna.

Pedíg nemsajnálom a kocsit, fixen csak a lakott területen tartom be a sebességet, a többi ahogy jön :-)

2012. okt. 31. 14:46
 17/20 Hunter92 ***** válasza:

3 éve vezetek, szinte minden nap, de min. 2 naponta. Az első évben rengetegszer megállítottak,de legtöbbször csak rutinellenőrzésre. Egyszer volt egy tilosban parkolásom, kb. 30 m-el előttem volt a parkoló zóna vége tábla ezért nyugodtam leparkoltam az út szélén, de kiderült, hogy kb. 20 m-el mögöttem volt egy megállni tilos tábla egy fa mögött. 10 000 Ft.

Egyszer éjszaka (éjfél körül) egy kereszteződés előtt, az út szélén parkolt egy rendőr. Annyira szabályosan közlekedtem, amennyire csak lehetett (hiszen láttam a rendőrt), de gondolom kiszúrta, hogy fiatal vagyok (17 voltam) ezért meg tud szívatni. Utánam fordult, levillogott és rám fogta, hogy világítás nélkül és nyitott ajtóval közlekedtem (ez utóbbit a mai napig nem tudom értelmezni). Természetesen egyik sem volt igaz, de 3000-re megbüntetett. Volt még egy behajtani tilosom. Éjszaka 2 órakor hajtottam be egy kis rövid utcába, aminek az egyik felén parkolóhelyek vannak felfestve (debrecenieknek, Perényi utca). Parkolni mentem be és nagyon nagyot kellett volna kerülnöm, hogy a jó irányból hajtsak be, gondoltam, a francot se fogja érdekelni így éjjeli 2-kor, hogy melyik irányból mentem be parkolni. Természetesen, mielőtt leparkolhattam volna befordult velem szemben egy rendőrautó. Írásban kaptam egy figyelmeztetést, hogy húzzam meg magam. Ez egyébként 30 000 Ft lett volna, ha meg is büntetnek. Egyszer meg letraffiztak, ahogy 68-al repesztettem egy tök üres úton, 30 000 Ft-omba került. Volt még egy eset, szintén gyorshajtás. Késő éjszaka vezettem haza Szolnokról Debrecenbe. Meg nem mondom már, hogy melyik településre hajtottam be, a lakott terület kezdete tábla után még vagy 100 m-en nem volt semmi, ezért még nem lassítottam le. Messzebbről viszont mértek. Megállított, szóban megdorgált és elengedett, de 45 000 lett volna, ha megbüntet.

A 2 gyorshajtás és a behajtani tilos az én hülyeségem volt, a parkolásban (nem látszott a tábla) és a 3000-es bírságban nem éreztem magam hibásnak. Szerintem a férjed nagyon nagy hülyeséget mondott, aki normálisan közlekedik, azokat ritkán csesztetik.

2012. okt. 31. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:
Még soha nem igazoltattak és még csekket se kaptam. Pedig szoktam gyorsan is menni néha.
2012. okt. 31. 22:26
 19/20 anonim ***** válasza:
Hunter92 szerintem Hajdúböszörmény volt a város, a Perényi meg tényleg szivatós
2012. nov. 2. 02:11
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem ecsetelném, én is 20 év alatt talán ha összesen 30 ezer forintot fizettem, többszázerer kilométer van mögöttem autósként és motorosként, Budapesten és vidéken egyaránt.

Férjed vagy nagyon béna (értsd gyakorlatlan, figyelmetlen) vagy kamuzik és máshova kell neki a havi 30000...

2012. nov. 8. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!