Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Autópályán besorolás elmulaszt...

Autópályán besorolás elmulasztása?

Figyelt kérdés

Ha autópályán megyek és nem tudom előre hogy hol kell letérnem róla, ezért figyelem a táblákat, de a külső sávban dugó van és amikor ki van táblázva az én lehajtóm, akkor már áll a kocsisor és nem tudok besorolni.

Mit lehet ilyenkor tenni?

A következő lehajtó meg már fizetős...

2017. dec. 5. 13:44
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

nem pontoztam le senkit (eddig), de szerintem a #20 megérdemli.

Hány méterre vannak előre kitáblázva az egyes lehajtók?

2017. dec. 6. 00:42
 22/39 anonim ***** válasza:
62%

1000 méter... van ahol 1500méter

nagyobb csomópontok km pontosan ki vannak írva a táblákon is szóval elég vaksinak kell lennie az embernek, hogy ne lássa.

Én nagyon ritkán használok gps-t, és mégsem tévedtem el még sosem, pedig sokszor mentem az M0-án és sok lehajtón jöttem már le kezdve M3, M5, ferihegy, csepel...

2017. dec. 6. 00:52
 23/39 anonim ***** válasza:
65%
Kb. minden lehajtó után meg vannak ismételve a városok nevei és a távolságuk. Csak tudni kellene a táblákat értelmezni. Ha azt látom, hogy 10km még a célom és dugóba érkezem, akkor beállok, mert tudom, hogy ott lesz a lehajtóm.
2017. dec. 6. 00:53
 24/39 anonim ***** válasza:
54%
Dehogy tudod ismeretlen helyen... Pláne mikor 2-3 kilóméterrel hamarabb elkezdődik a sor vége, mint a legajtó... Nagyon könnyen be lehet ezt nézni, akármennyire is figyelsz.
2017. dec. 6. 09:19
 25/39 A kérdező kommentje:

1000 méter? Jó.

Te előre látsz 500 métert?

Ha ez a normális, én tényleg vaksi vagyok.

2017. dec. 6. 09:54
 26/39 anonim ***** válasza:
52%

Ne haragudj, de miért kellene előre belátnod kilométerek? Látod a táblán, hogy 5km múlva érsz a célodhoz. Mész előre egy keveset, látod, hogy dugó van. Akkor mit gondolsz hol lesz a dugó eleje? Nem tudom elhinni, hogy ennyi előrelátás nincs benned...

De a másik meg az, hogy ha dugó van, akkor az összes sáv érintett, szóval a dugóban állva nem fogsz csak úgy elmenni a lehajtód mellett.

2017. dec. 6. 15:10
 27/39 anonim ***** válasza:
43%
Én úgy csinálom hogy bekéretőzök, ha gyök 2 re kell lassítani vagy megállni ,akkor úgy. Biztos nem megyek tovább a fizetős útra. Ha hátulról belém jönnek akkor ő a hibás,minden esetben :nem tartotta be a követési távot az ő biztosítója fog fizetni. Nyilván nem satufékkel kell lassítani hanem szépen komótosan indexelve. Olyan még sose volt hogy nem fértem volna be ,ha az első nem enged be majd maximum a 4. beenged nem nagy ügy. De ha lassan gurul a dugós sor akkor mindig akad egy két bambán induló aki elé be lehet vágni mert 10 méteres szóközt hagy..
2017. dec. 6. 16:04
 28/39 anonim ***** válasza:
41%
így van...annyira nem lehet valaki élettelen, mondani nem mondja, de ha nincs más lehetőség, nekem van, hogy 20-50 km-re is kiírja, merre kell legközelebb menni. másrészt pedig először megnézed, hanyas számú kijárat kell neked, ez meg a km számokkal van összhangban, szóval mivel legalább 5 km-enként van egy információs tábla, nem lehet nehéz kiszámolni, hogy mennyit kell még menned...
2017. dec. 6. 16:16
 29/39 anonim ***** válasza:
68%

27-es azt én megnézem, hogyha te 20-30 km/h-ra lassítassz csak azért, mert be szeretnél dúródni a másik sorban, és valaki 130-cal beléddurran, hogy magyarázod meg, hogy nem volt meg a követési távolság, ő a hibás...ha mennél legalább 90-100-zal, és ő 130-al belédmegy, az nagyon más. ha te 20-30-cal mész, előtted meg nincs senki, akkor te indokolatlanul haladtál lassan...rendőr is azt fogja mondani, hogy van a sornak vége is, ott kellett volna besorolni.

soha nem értem én azokat sem, akik látják a sort, de ők pont ilyen mentalitással mennek tovább, hogy há a negyedik majdcsak beenged...jah, vagynem, és akkor mit csinálsz, megállsz a belső sávban, utána meg próbálod kihozni a dolgot úgy, hogy valaki belédmegy, ő a hibás...

és komolyan mondom ilyen emberek között vezetek...vicc.

2017. dec. 6. 16:22
 30/39 anonim ***** válasza:
54%
29 -es pedig nem kell semmit magyarázni a rendőrnek,mert meg kell tudni állni 130-ról is ha előtted lassítanak! Mivel bármikor lassíthatnak. Pl átszalad egy vad,vagy durdefekt vagy egyszerűen leáll a motor műszaki hiba vagy az előtted lévő ütközik egy másik kocsinak. Ezért kell mindig annyival menni hogy a féktáv elég legyen a megálláshoz ha az előtted lévő akár satufékkel áll meg akkor is. És autópályán is ,ott aztán főleg! Pont az ilyen seggtúrók miatt van az hogy kicsit lefagy az út köd van : kettő egymásba csúszik ,a sok seggtúró barma meg kicsi a rakást játszva 10ig meg sem áll. Mindig a hátsó a hibás,ez alapszabály a rendőröknél is. Szóval szépen lelassítok ha teljesen elfogy a hely;megállok és benyomakodok a lassú sorba. Ez mindennapos gyakorlat városi környezetben is.
2017. dec. 6. 16:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!