A körforgalomban helyes a képen látható besorolás?
Sokaktól azt hallottam,hogy mielőtt elhagyjuk a körforgalmat,ki kell mennünk a külső sávra.Ez részből érthető is,hiszen ha ezt nem tesszük meg,zavarjuk a külső sávon lévő forgalmat.
Előre is köszönöm a válaszokat!
A magyar szabályok szerint egyik belső sávot használó sem szabályos. Román oldalról linkelted a képet, ott lehet hogy így kell.
A kék autó használja szabályosan a belső sávot.
"Mindkettő szabályos, mert belsőből belsőbe fordulnak."
Ebből a gondolatból vannak a balesetek. Emiatt lett 1 sávos a budakalászi körforgalom az M0 végén :)
A gyakorlati használat és a szabályosság más, ezt én is tudom. Én sem szeretem az ilyen többsávost, főleg mert mások hoznak veszélyhelyzetbe benne. Én pl (szabálytalanul) a belsőből szoktam kikanyarodni akkor is, ha a kivezető irány egy sáv. Persze figyelek, hogy a külső íven ne menjek neki senkinek. Leginkább itt használok ilyet:
Ez volt ahonnan bejövök. És egy fél kör után arra ki:
Elég kicsi a forgalom benne. Tipikusan akkor van gond, ha:
Pl ha az Audi vagyok én, és a Toyota (szabálytalanul!) nem várja meg, amíg elhaladok előtte a belső sávban, ő meg belemegy lendülettel a külsőbe.
Kedves Koplárovics Béci,
Ezek a konkrét forgalmi szituk nagyon hasznosak. Olyan mintha ott lennék az adott helyzetben.
Ilyennek kéne lennie a KRESZ tananyagoknak és a teszteknek is! :)
Köszönöm a válaszokat! :)
Amúgy teljesen lényegtelen,de az nem egy Toyota,hanem egy Dacia Duster. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!