Miért vágnak ki az autópályákon "kockákat"?
Az M0 említett szakasza az eltér a normál autópályáktól: ez betonból készült. Az alapon van egy aszfaltréteg és erre húzták rá a majd fél méter vastag betont (persze be is van vasalva). Ezután vágták bele keresztirányban a dilatációs hézagokat amiket feltöltöttek mással és ezért zakatolsz az M0-n.
Ha bármilyen komolyabb javítást igényel ez a réteg ( pl az Anna-hegynél, vagy a ferihegyi felhajtónál akkor egy egész "kockát" bontanak ki, majd javítják amit kell és a kockát visszabetonozzák. A betonnak viszont meghatározott száradási ideje van, így a javítás befejezés után 4-8 hetet várni kell amíg a forgalom újra rámehet.
A házak alapozásánál is ugyanez a helyzet, ott is várni kell az alap rendes száradására egy-két hónapot.
köszi
ez már hasznosabb válasz a száradást-kötést akkor már értem,
de sztem nem diletáció miatt vágnak ugyanis ha megnézed
nem egész kockát cserélnek csak egy kb 2×2m vágnak ki -
konkrétan ilyen betonvágóval- és továbbra is fenn áll
a kérdés MIÉRT HAGYJÁK 2-3 HÓNAPOT IS OTT A LYUKAT ,nem hiszem hogy az jó ha tele ázik esővizzel.
de köszi
en olvasom,csak hülyeségeket irsz -“számtalan oka lehet” dddd
ja oké ,nekem ugy tünik te nem érted a kérdést .Nem baj hátha lesz valaki hozzáértő ,te inkább ne erőlködj köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!