Vajon miért nem tartják be a kamionosok az előzési tilalmat az autópályákon?
Mert a főnökeiket nem érdekli az új szabályozás, ugyanolyan menetidőket várnak el tőlük. Ezt pedig nem lehet úgy tartani, hogy beszorulnak egy 70-nel kacsázó kőszállító teherautó mögé. Néha muszáj előzniük, még akkor is, ha tudják, hogy szabálytalan.
(mondjuk jó kérdés, hogy a román, lengyel, szlovák és hasonló külföldi sofőrök egyáltalán tudják-e)
Jó kérdés, hogy hol okoz kisebb kárt a példában említett 70-nel haladó kőszállító teherautó. Az autópályán bosszankodnak a kamionosok, autósok, hogy lassan halad, előzgetni kell, nem lehet két óra alatt elérni Miskolcról Budapestre az M3-ason. Illetve ott van a ráfutásos baleset valószínűsége (bár az jellemzően akkor alakulna ki, ha bekacsázna a belső sávba, amit nem nagyon szokott). Ha alsóbbrendű utakon halad, akkor pedig lakott területen vergődik át, megrepednek tőle a homlokzatok, pereg a vakolat, nyáron száll a por, az ott lakók pedig tüntetnek, hogy a gyerek nem tud eljutni az iskolába, mert nem engedik át a zebrán.
Vagyis bizonyos esetekben előnyösebb, ha még ilyen behemótok is gyorsforgalmi utakon haladnak - csak ehhez pont nem jó a jelenlegi szabályozás.
A törvény tisztelet minél keletebbre-és délebbre mész, annál kevésbé érvényesül..
(afrikai országokban ez ahhoz vezet, hogy egyenesen egymás torkának esnek)
Igen tisztelt kamionos hozzászólónk is minden bizonnyal oda vágyik..
amúgy amióta ezt bevezették,azóta azt csinálom autópályán,hogy az előttem lévőt úgy előzőm,hogy megnézem,nincs-e a belső sávban közlekedő autós. ha van,megvárom,majd utána előzők,és behozom a lemaradásom.
mert ugy viszont büntetnek,ha előzők a belső sávban és közben még fel is tartoztatom a mögöttem jövő 120km/h közlekedő autóst.aki messziről levillog,dudál és mutogat.
"Igen, ez érthető. 50 km/h autópályán szerintem életveszélyes, szerintem az ilyet még a rendőr is megbünteti..."
50-nel nem is hajthat rá az autópályára. Autóútra és autópályára az a jármű hajthat rá amelyik sík úton minimum 60km/h sebességgel tud önerőből haladni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!