Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vajon miért nem tartják be a...

Vajon miért nem tartják be a kamionosok az előzési tilalmat az autópályákon?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy semmit nem változott a helyzet január 1 óta.
2011. jan. 14. 19:01
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

0:30 vagyok

ezt a "nem fékezni kell ha előznek, hanem max levenni a lábadról a gázt"

úgy kell érteni hogy

nem kell fékezni max a gázról levenni a lábad ha normálisan, szabályosan előznek, ha látod hogy valami jön szembe vagy valami más probléma van akkor persze fékezni is kell

kicsit késő van már sry :D

2011. jan. 15. 00:40
 22/23 anonim ***** válasza:

Ahoj!

Amíg nincs a törvény betartatva, addig mindegy is milyet hoznak. Nálunk Szlovákiában azért volt akkora tüntetés bármilyen közúti törvénynél, mert azt bizony be is tartatják kőkeményen a rendőrök.

Amúgy pedig az IFA is képes önerőből 60-al menni, csak nem megy, mert mittomén. Kamionosok között amúgy sajnos nagyon kevés a becsületes és sajnos kevés a magyar (a többi arányához mérten). El lehet képzelni, hogy egy félig bóbiskoló román vagy ukrán mit vesz észre a szabályozásból, a magyar sofőr legalább azt tudná, hogy mi vonatkozik rá...

Amúgy meg az utakról le kell takarítani azokat a teherautókat, aminek szar a műszaki állapota, rendszeresen követ vagy sódert szállít takaróponyva nélkül vagy azt nem hajlandó lehajtani, aki az autópályán előírt sebesség alsó határát rakodva nem képes tartni minden gyorsforgalmi terepviszony esetén, valamint én megengedném az előzést két kamion között, amennyiben a két jármű sebességkülönbsége jelentős, magyarul a kamionos a másik kamionost az autóforgalom feltartása nélkül tudja megelőzni (mert azért amikor 20-25km/h különbség van, egy kamion is fürgén tudja előzni a másik teherautót!)

- Az M0 déli szakaszán viszont az új sávok elkészültéig továbbra is fenntartanám az előzési tilalmat, mert veszélyesen keskenyek a sávok főleg ilyen tempóhoz és járműméretekhez. De ez csak időszakos és helyspecifikus eset.

2011. jan. 15. 04:51
 23/23 anonim ***** válasza:
"- Az M0 déli szakaszán viszont az új sávok elkészültéig továbbra is fenntartanám az előzési tilalmat, mert veszélyesen keskenyek a sávok főleg ilyen tempóhoz és járműméretekhez. " erre csak azt tudom irni hogy aki nem érzi annyira a kamion méretét az ne elözzön ilyen "keskeny" helyen! am meg vki irta hogy azért mennek lassan mert sporolunk, na ez az amit nem fogok soh megérteni, én 90-nel "járok" mégis hagy az auto....
2011. jan. 15. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!