Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért indexelnek a román...

Miért indexelnek a román kamionosok a körforgalomba behajtva?

Figyelt kérdés
Már megfigyeltem (Makón és környékén ahol sok a román kamionos) hogy indexelnek befele a körforgalomba, és ez nagyon megtévesztő mert végig kint hagyják míg a körforgóban tartózkodnak.Ők más kreszt tanulnak vagy most mi van?Vagy csak bunkók?
2009. aug. 17. 08:19
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
A KRESZ országonként változhat. Lehet, hogy ott úgy szokás. Vannak itt erdélyi magyarok, ők valószinűleg tudják.
2009. aug. 17. 08:42
 2/23 anonim ***** válasza:
22%
Mert vidéken nőttek fel. Nem fejlődött ki az agyuk.
2009. aug. 17. 09:14
 3/23 anonim ***** válasza:
0%
Körforgalomba beérve itthon is indexelni kell a kresz szerint, az más kérdés, hogy ha úgy marad, az roppant zavaró, ha nem a következő kijáraton megy ki az autó, mert balesetveszélyesen megtévesztő.
2009. aug. 17. 09:19
 4/23 anonim ***** válasza:
76%
Húha! Akkor én nagyon más KRESZ-t tanultam... Magyarországon csak kifelé menet kell indexelni. Én így tanultam mitegy 6 éve. És azóta nem hallottam, hogy változott volna.
2009. aug. 17. 09:24
 5/23 anonim válasza:
16%
Mert románok,ennyi...Nem kell túlragozni,sajnos ezeknek minden szokásuk,ami balesetet,vagy balesetveszélyt okozhat!!!!!!!!
2009. aug. 17. 09:25
 6/23 A kérdező kommentje:
Én is így tanultam mint ahogy az előző hozzászóló írta, de lehet hogy náluk más a kresz.
2009. aug. 17. 09:26
 7/23 anonim ***** válasza:
75%
Jajmár ilyet írni hogy itt Mo-n is kell befelé indexelni....dehogy, csak kifelé jövet. A románok pedig azért indexelnek befelé jövet, mert romániában úgy van megoldva a körforgalom, hogy nincs kitéve előtte azt jelző tábla, és annak van elsőbbsége aki belehajt, nem annak aki benne van+ ez a szabály náluk. Ők így oldották meg....
2009. aug. 17. 09:35
 8/23 anonim ***** válasza:
0%

Körforgalomban akkor kell behajtáskor indexelni, ha kihajt valaki az első lehetőségnél.

illetve kihajtás előtt.

románoknak ez azért lehet magas, mert náluk nincs ( eza fajta) körforgalom.

Ha zavar TÉged a környéken, akkor kérj meg valami illetékets, vagy helyi lapot, hogy balesetveszélyes, és osszanak nekik szorólapokat, hogy mi a módi..

Én amilyen vagyok tuti ezt tenném :D :$

2009. aug. 17. 09:55
 9/23 anonim ***** válasza:
68%
Körforgalomba befelé SOHA nem kell indexelni! Ezt a marhaságot!
2009. aug. 17. 09:57
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Márcsak azért sem kell indexelni, mert szerencsére ez logikusan van kitalálva. Ugyanis még merre kanyarodhatnál a körforgalomba belépéskor???

Más kérdés a kihajtás, ott jelezni kell a szándékod.

2009. aug. 17. 10:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!