Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért indexelnek a román...

Miért indexelnek a román kamionosok a körforgalomba behajtva?

Figyelt kérdés
Már megfigyeltem (Makón és környékén ahol sok a román kamionos) hogy indexelnek befele a körforgalomba, és ez nagyon megtévesztő mert végig kint hagyják míg a körforgóban tartózkodnak.Ők más kreszt tanulnak vagy most mi van?Vagy csak bunkók?
2009. aug. 17. 08:19
1 2 3
 21/23 tisztahiszti válasza:
A Román nem tud menni a körforgalomba..sokan megállnak a behajtás előtt,hogy megadják a kihangsúlyozott balról jövő elsőbbségét...még akkor is ha az nincs benn a körforgalomba.Irányjelzőt használni (jobbra) csak akkor kötelező a belépéskor,ha az első kijáratnál már távozom.Ha a harmadik kijáratnál lépek ki akkor a második után kell indexelni.A román körforgalomba 40km/h sebességgel kell bemenni míg itthon ez 30km/h.
2014. aug. 5. 17:12
 22/23 anonim válasza:

Semmi értelme a románokat alázni, mert nem csak náluk van ez a szokás. ÉN rengeteget vezettem Olaszországban és Svájcban és mindkét országban ugyanígy használják az indexet a körforgalomban (na jó, olaszoknál már az a relative kis százalék, aki hajlandó használni az indexet).

A következő az ottani "szabály", nem tudom, hogy írott-e vagy íratlan, de tapasztalati úton ezt figyeltem meg:

Körforgalomba val behajtás ELŐTT:

- ha az első kijáraton (90 foknál) fog kimenni, akkor JOBBRA indexel

- ha a harmadik kijáraton (270 foknál) fog kimenni, akkor BALRA indexel

- ha a második kijáraton (180 foknál, kvázi egyenesen megy tovább) fog kimenni, akkor EGYÁLTALÁN NEM indexel

Sok román rendszámú autót figyeltem meg én is már Szeged környékén, akik mind a fentiek szerint indexelnek körforgalomba behajtáskor.

Szerintem ebben az a logika, hogy úgy nézik a körforgalmat, mintha sima kereszteződés lenne és aszerint indexelnek behajtáskor, hogy jobbra, balra vagy egyenesen haladnak majd tovább utána. Aki ez miatt a románokat lebunkózza, az nyugodtan bunkótta le a svájciakat és az olaszokat is.

2015. márc. 6. 11:04
 23/23 Bazsakotegyan válasza:
Szerintem meg nyugodtan csinálhatná minden sofőr, már messziről lehet látni, hogy merre akar menni, és nem hajt be elé a másik paraszt aki még a féket sem ismeri, nemhogy az irányjelzőt.
2017. aug. 17. 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!