Miért indexelnek a román kamionosok a körforgalomba behajtva?
Semmi értelme a románokat alázni, mert nem csak náluk van ez a szokás. ÉN rengeteget vezettem Olaszországban és Svájcban és mindkét országban ugyanígy használják az indexet a körforgalomban (na jó, olaszoknál már az a relative kis százalék, aki hajlandó használni az indexet).
A következő az ottani "szabály", nem tudom, hogy írott-e vagy íratlan, de tapasztalati úton ezt figyeltem meg:
Körforgalomba val behajtás ELŐTT:
- ha az első kijáraton (90 foknál) fog kimenni, akkor JOBBRA indexel
- ha a harmadik kijáraton (270 foknál) fog kimenni, akkor BALRA indexel
- ha a második kijáraton (180 foknál, kvázi egyenesen megy tovább) fog kimenni, akkor EGYÁLTALÁN NEM indexel
Sok román rendszámú autót figyeltem meg én is már Szeged környékén, akik mind a fentiek szerint indexelnek körforgalomba behajtáskor.
Szerintem ebben az a logika, hogy úgy nézik a körforgalmat, mintha sima kereszteződés lenne és aszerint indexelnek behajtáskor, hogy jobbra, balra vagy egyenesen haladnak majd tovább utána. Aki ez miatt a románokat lebunkózza, az nyugodtan bunkótta le a svájciakat és az olaszokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!