Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért indexelnek a román...

Miért indexelnek a román kamionosok a körforgalomba behajtva?

Figyelt kérdés
Már megfigyeltem (Makón és környékén ahol sok a román kamionos) hogy indexelnek befele a körforgalomba, és ez nagyon megtévesztő mert végig kint hagyják míg a körforgóban tartózkodnak.Ők más kreszt tanulnak vagy most mi van?Vagy csak bunkók?
2009. aug. 17. 08:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%

HÁt ha elsőnél kimész, igenis kell, hogy lássák...hogy elhagyod a következőnél...

Ha benne vagy akkor is azt jelzed hogy a kövinél kihajtasz.....ez ugyanaz....

2009. aug. 17. 10:37
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ez már szőrszálhasogatás. Jelezni a KRESZ szerint nem kell akkor sem, ha már az elsőnél kihajtasz. Én ilyenkor behajtok és már indexelek is (ezzel elkerülve, h valaki azt higgye, azért idexelek a körforgalom előtt, mert nem tudom, h nem kellene).
2009. aug. 17. 10:42
 13/23 anonim ***** válasza:
60%
Nem kötelező indexelni de nem baj ha mégis kirakod az indexet. A KRESZ országonként eltérhet egy kicsit, a kamionos biztos nem járt ennek utána és azért indexelt.
2009. aug. 17. 20:43
 14/23 anonim ***** válasza:
Ha korforgalomba hajtol be nem kell, csak ha térsz ki belole. Bent minek indexelni, úgy sem tudol hova menni, vagy akarod locsolni a virágágyast.?
2009. aug. 17. 21:00
 15/23 anonim ***** válasza:
Van nálunk is körforgalom,csak még ujdonság,és nagy a bunkóság.Az még semmi hogy befele jeleznek ahhoz képest hogy otthon sokszor azt sem tudják eldönteni kinek van elsőbbsége,sokszor megállnak és nézik egymást.Romániában a 80as években kb 5 ilyen kereszteződés volt,94 ig pedig annak volt előnye aki befele hajtott
2009. szept. 17. 21:03
 16/23 anonim ***** válasza:
37%

Remelem, hogy az ide irogatoknak nincs se autojuk, se jogsijuk, mert rossz belegondolni, hogy ilyenek velem egyutt kozlekednek az utakon. Konyorgom tanuljuk mar meg azt a k*rva kreszt! Ha behajtasz a korforgalomba, akkor nem kell indexelned, csak abban az esetben, ha az első lehetőségnél mész is kifele jobbra. Az ilyenek mit csinálnak, ha meglátnak egy 2 sávos korforgalmat? :DDDD

Komolyan mondom, a jogsik felet nyugodt szivvel lehetne bevonni. Jobb lenne mindenkinek.

2009. nov. 25. 22:40
 17/23 anonim ***** válasza:
nem kell romániában befele jelezni,de persze kifele sem sokan jeleznek.amúgy általános hogy az irányjelző egyeseknek amolyan extra felszereltség,előzéskor vagy megálláskor hát minek.
2009. nov. 26. 07:00
 18/23 pap tibor válasza:
hogy a román miért indexel a korforgalomba azt nem tudom,mert máshol ahol kellene ott meg nem.de hollandiába jelezni kell a korforgalomba,befelé is meg kifelé is.
2011. jan. 27. 08:16
 19/23 Barisax válasza:
Ezt a Hollandia dolgot nem tudom honnan vetted. Viszont nem csak a Román kamionos indexel balra befelé, hanem pl a francia, belga is. Hogy miért? Azért, mert a kamion széles(2.5m) ennek okán a jobb indexet nem látod. Azért megy a bal index, hogy tudd, hogy el fog menni előtted, és ne légy olyan ostoba, hogy elévágsz, mert akkor bizony csak ketchup marad belőled.
2012. okt. 18. 20:09
 20/23 anonim válasza:

1. válaszoló én is erdélyi vagyok

2. válaszoló nem kell általánosítani

Romániában mindenki indexel a körforgalomban, mert aszthiszem ez a szabály.

2013. máj. 13. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!