Biciklisek! Ti is így jártok a zebráknál?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy a környéken van egy kereszteződés ahol ha gyalogosok várnak az átkelőnél és elmegyek előttük akkor trágár szavakkal illetnek meg. Hozzáteszem hogy ilyenkor a parkolósávban vannak még és én az úton megyek, persze akkor indulnak el mikor a pár méterre vagyok a zebrától, aztán én vagyok a hülyegyerek. Ma is ez volt ugyanott. Ilyenkor nagyon fel tudnak húzni. Ma is beszólt valaki és úgy felidegesített hogy majdnem visszamentem. Ezek szerint minden gyalogost át kell engedni amelyik a zebránál van? És én lennék a hibás?2016. szept. 27. 19:14
11/14 anonim válasza:
Nem is értem mit gondoltál, azt hittem bringával nem kell elengedni a gyalogosokat csak gépjárművel?
12/14 anonim válasza:
Ha az úttesten mész, akkor elengeded őket, ha bicikliúton, akkor mehetsz mellettük, ha meg áttolod a zebrán, akkor meg tök mindegy, gyalogos vagy. Már a problémát sem értem, a gyalogost mindig el kell engedni a zebrán!!
13/14 anonim válasza:
10:53-as, jót írsz, legalábbis biztos jól gondolod, csak egy apró egyértelműsítés az autisztikusabbaknak (mint amilyen én is vagyok):
> „ha bicikliúton, akkor mehetsz mellettük,”
Legfeljebb gyalog- és kerékpárúton mehetsz mellettük, és ha kerékpárutat keresztez a zebra, az a biciklis szempontjából semmiben sem különbözik attól, mint ha az úttestet keresztezné. A kerékpárúti zebrán is elsőbbsége van a gyalogosnak. (Csak azt a zebrát nem mindig táblázzák ki – hogyha havas idő van, akkor egyértelmű legyen, mert a kerékpárutakat olyankor csak az MKK-iroda mellett takarítják –, meg meg néha macskakövet raknak elé, hogy ne lehessen előtte megállni, lásd Örs vezér tere.)
14/14 anonim válasza:
Nem vagyok bp.-i, de teljesen igazad van, lényeg, hogy a gyalogost el kell engedni. Előttem ma is átfutkostak az úttesten, zebra sehol, de akkor sem megyek nekik, ugye. Ha nekem van elsőbbségem, akkor is gyanakszom, hátha nem adják meg, hátha elfelejtett indexelni az autós, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!