Mennyi a helyszíni bírság, ha a gyalogos át akar kelni a zebrán és nem állok meg neki?
A történet a következő: Kocsival mentem tegnap este, egy áruház előtt gyalogátkelő, 20-30 méterrel odébb egy másik gyalogátkelő. Fiatal pár a túloldalról elindul a két zebra között pont félúton. 3 sávos az úttest,kb a középső sávnál tartottak mikor elhaladtam mellettük. Rendőrautó kikanyarodik mögém,levillog. Igazoltatnak, közli a zsaru hogy meg fog bírságolni, mert nem engedtem át a gyalogosokat. Én meg közöltem hogy nem fogom elfogadni egyből a feljelentést írja meg,mert a gyalogosok nem a kijelölt helyen keltek át, nem vagyok köteles megállni. De inkább elengedett azzal,hogy többet ilyen ne történjen.
Szoktam gyalogolni,de én betartom a gyalogosokra vonatkozó szabályokat. Szerintem az a baj,hogy a legtöbb ember (a zsarukat is beleértve) nincs tisztában azzal hogy mit jelent a zéró tolerancia.
Nem vagy köteles megállni... de attól hogy neked van igazad, még nem kéne tetézni a gyalogos szabálytalan viselkedését azzal a taplósággal, hogy nem engeded át !
Örülj, hogy szemből se jött semmmi, mert ha eléd ugranak és elütöd, hiába hajtogatod, hogy neked volt elsőbbséged, nem éri meg azzal a tudattal élni, hogy elgázoltál egy szabálytalankodót!
Jól tetted, nem büntethet meg, ha a gyalogos közlekedett szabálytalanul, de ha elismered akkor adhat helyszíni birságot.
A közlekedési rendőrők jutalma attól is függ mennyi bírságot szabnak ki ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!