Ha én, mint gyalogos átmegyek a zebrán, autó átmehet előttem VAGY mögöttem ha már ráléptem a zebrára?
Elég gyakran tapasztalom, de az a gyakoribb,hogy mögöttem hajtanak át a zebrán.
Szabálytalan amit csinálnak?
köteles megállni,hisz leléptél járdáról és ráléptél a zebrára. ezért kell fokozott óvatossággal megközelíteni a zebrát,ha a gyalogos lelép,még idejében meg tudjon az autós állni.
de amint elmentek mögötted,(gondolok itt arra hogy nagy sebességgel)ez azt jelenti h az autós nagy ívben szarik rád.
ma 17:55!
én két éve tanultam kreszt és akkor is még igy volt. de most ugy hallottam ezis változott és ha látod hogy a gyalogos már vár arra hogy átmehessen csak még nem bizonyosodott meg abba hogy elengedik akkor már meg kell állni.
hülyeség de ez van
hülyeség is, mert megállok motorral, intek neki kézzel h menjen, és nézelődik bután h mit akarok....
amugy meg, mögötted át mehet, de előtted nem mehet át akkor se ha a zebra 20 méter hosszu és te épphogy leléptél, ő meg a tul oldalánál hajt át rajta...
18:03-nak:
hát akkor sajnos rosszul tudod. ezt csak a média kapta fel, hogy meg kell állni ha ott áll. (szándék meg hasonló butaságok) Ilyen soha nem is volt a magyar kreszbe és a most hatályos 1/1975 kpm-bm rendeletbe (rendelkezések a közlekedésről, kresz) sincs ilyen.
ezt jó tudni. ismét egy dolog amit a médiának köszönhetünk és énis bedőltem neki.
köszi az infót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!