Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Körforgóba behajtáskor kell...

Körforgóba behajtáskor kell indexelni?

Figyelt kérdés
Most már nagyon szeretném tudni, hogy én vagyok a hülye vagy a román kamionosok.

2015. szept. 26. 14:25
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha az elsőnél ki is hajt, akkor indexelhet.
2015. szept. 26. 14:32
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Körforgalomba? Elv nem kell, de nem baj ha kiteszik. Kihajtáskor kötelező
2015. szept. 26. 14:33
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Behajtásnál nem kötelező, kihajtásnál még a választott kihajtó előtt kell irányt jelezni jobbra. Ha rögtön az első kihajtónál elhagyod a körforgalmat, akkor behajtásnál is lehet már jelezni jobbra.
2015. szept. 26. 14:59
 4/16 szántóvető ***** válasza:
100%
nem kell de ez nem jelent semmit.vannak országok ahol akik balra teszik ki behajtás előtt,olyan is van ahol nem indexelnek behajtáskor de ha behajtanak és nem az 1. kijáraton mennek ki akkor bekapcsolják a bal indexet.szóval jobb ha figyelsz mert körforgóban bármi megtörténhet.
2015. szept. 26. 15:13
 5/16 anonim ***** válasza:
54%
Nem hülyék, például én is ha balra fogok térni, már a körforgalom előtt jelzek balra, majd a kijáratnál jobbra. Más is így csinálja. Sokat segít annak, aki az első kijáratnál várakozik, ha jelzel balra, akkor tudja hogy el kell engedjen, ha meg jelzek jobbra, akkor behajthat ő is.
2015. szept. 26. 15:17
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

kérdésedre válaszolva: nem kell indexelni.

ritka az ilyen, de az előttem szólók normálisan tájékoztattak. a lényeg, hogy a forgalomban részt vevők pontosan tudják mit is akarsz...

befelé nem kell, kifelé kötelező...

az apróbb finomságokat előttem olvashatod....

2015. szept. 26. 15:28
 7/16 anonim ***** válasza:
24%

Ami kötelező:

- a körforgalom elhagyása előtt jobbra indexelni

- körforgalomban sávváltáskor indexelni (de mivel ezt úgyis csak kihajtás előtt teheted szabályosan, egybe fogod kötni az előző pontban megjelölt esettel)

Ami lehetőség:

- behajtáskor balra indexelni

- bennmaradáskor balra indexelni

- behajtáskor jobbra indexelni, ha az első kijáraton elhagyod a körforgalmat

- behajtáskor, bennmaradáskor egyáltalán nem indexelni

Ami tilos:

- összezavarni a többieket, pl. jobbra indexelni, de továbbhaladni a körforgalomban

2015. szept. 26. 15:40
 8/16 anonim ***** válasza:
91%

Több, mint húsz éve vezetek minden nap, de eddig ha három olyat láttam, hogy valaki balra indexel. Sosem értettem, szimplán közveszélyes, tudatlan hülyének néztem és igyekeztem még a közelébe sem kerülni.

Ha jobbra indexelsz, azt értem, hogy el akarod hagyni a körforgót, ha már behajtáskor kiteszed, abból meg sejtem, hogy az elsőnél kimész.

De balra indexelni...? Ökörség. Ha lepontoztok, akkor is.

2015. szept. 26. 16:26
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

Tisztelt kérdező és itt többen!

A kör bizony egyenes! A körforgalom - függetlenül a tényleges geometriájától olyan, mintha egyenesen mennél. Pont úgy, mint a kanyarodó főútvonal.

Ezért nem kell indexelni behajtáskor (mint a szerpentinező úton sem). Ha többsávos, s sávot váltunk, azt jelezni kell. A kihajtás olyan, mint egy egyenes úton jobbra kanyarodni.

2015. szept. 26. 17:05
 10/16 anonim ***** válasza:
44%

"De balra indexelni...? Ökörség."

Miért is? Mert neked, aki ott várakozik mondjuk a második lehajtónál, tudtodra adom, hogy igen, balra fogok térni és el kell engedj? Ettől nagyobb faxságokért is kell indexelni.

Ja és amúgy Romániában így tanítják, hogy kell balra indexelni körforgalomban, ne csodálkozzatok, ha főleg románoknál látjátok a dolgot.

2015. szept. 26. 17:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!