A biciklik kötelező felszerelésének hiányát komolyan szokták venni a rendőrök?
Most nézem, hogy elvileg minek kéne lennie egy biciklinek, ami a forgalomban van:
Életemben nem láttam olyan biciklit, amin ezek mind rajta vannak :D Komolyan, csengő minek? Meg 234 darab prizma? Igen, tudom, éjszaka tényleg baromi jó nekem autósnak, ha van a biciklin lámpa ami be van kapcsolva, mert tényleg sokat segít a láthatóságon, de ha a lámpát nem látom meg, akkor a prizmákat sem fogom, meg hiába csenget, akkor is elütöm :D
Nappal, bicikliúton is képes lenne ezeknek a hiányáért megvágni a rendőr?
24-es! És a gumin nem láttál körbefutó fehér részt? Az fényvisszaverő, s az is megfelelő. De már ezt írtam.
Versenybringára, MTB-re nem kell, de nem is mehet utcára.
Falvakban más körülmények között bicikliznek… gond abból szokott lenni, ha cserélődik a körzeti megbízott, de az új általában beéri figyelmeztetéssel.
Én pesti vagyok, de kis falvakban sokszor láttam olyant, hogy a rendőr együtt fröccsözik a civilekkel, s akár 8-10 után is simán beülnek a kocsiba, vagy bringára szállnak, s mennek haza.
ma 05:47
És?? Megveszed rá ott. A boltnak nem kötelessége ezeket rárakni, nem ő használja az utcán.
#24: ez így van. Régi probléma ez, a gyártók nem szerelik fel a kerékpárt mindennel, egyrészt költségcsökkentés miatt, másrészt a vevő általában a felszerelt komponenseket úgyis lecseréli az ő igényeinek jobban megfelelőre és akkor minek fizessen felesleges alkatrészekért.
Ha bemész egy kerékpárüzletbe, akkor az is feltűnhet, hogy ugyanezen ok miatt pedálok sincsenek rajtuk -márpedig senki nem gondolná, hogy anélkül kellene rendeltetésszerűen használni őket.
Sokak szerint a kereskedő is felszerelhetné ezeket a gépre és eleve így kellene árulnia, ám ez tiltott árukapcsolásnak minősül. Mindenesetre a kerékpárszaküzletben az eladók tapasztalatom szerint minden esetben segítenek a megfelelő kiegészítők kiválasztásában, felszerelésében, hogy a vevő a közlekedésre tökéletesen alkalmas járművel hagyja el az üzletet.
A #24-es vagyok. Azért írtam, mintha itt valakinél olvastam volna, hogy új kerékpárokat felszerelten árusítanak. És nem volt fényvisszaverős a kerékgumi.
Azt nem figyeltem, van-e más tartozék is fölszerelve, mint csengő, lámpa, prizma, de ha a bringagyártó úgy gondolja, akkor ezeknek sem kellene rajtuk lenni, a vevő majd vesz a maga ízlésének valót.
Még #24-es vagyok: meg nyereg se kell rá, abból is olyat vesz magának, ami neki tetszik. Meg itt van a bringakormány, ezt se kellene a gyártónak rárakni, majd vesz a maga ízlésének megfelelőt a vevő. És a fék? Van abból is ilyen-olyan, azt se kellene rá előre fölszerelni.
(ez persze így mind hülyeség, mint a pedálnélküliség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!