Na KRESZ bajnokok, szerintetek ez szabályos?
Ezeket Hevesen fotóztam,és kíváncsi vagyok,hogy szerintetek ez szabályos-e,hogy ez a markoló 2 hete itt parkol az autószerelő műhely előtt az úton,és mint a képeken is látszik a fél utat elfoglalja,és nagyon veszélyes! Én nem tudom hol lehetne ezt bejelenteni,hogy megszüntessék,mert nem ez az első alkalom,volt már ugyanez kamionokkal is.
Én arra lennék kíváncsi, hogy egy egy helyben álló homlokrakodó miért veszélyes? :D
"Én nem tudom hol lehetne ezt bejelenteni"
Rendőrség, közterület fenntartó stb...
"egyébként azt helyesen írtam hogy KRESZ,szóval legalább ebbe ne kössetek bele légyszi"
Akkor a szövegértéseddel is gond van. A kérdésnek nincs köze a KRESZ-hez, mert ÖT hatáskör!
Az út közepére nem állhatsz, de a képeken lévő munkagép sem középen áll. A várakozáshoz nem kell lehúzódni (van ahol nem is szabad vagy nem lehet) az úttestről. Pl. itt az utcánkban fizikailag lehetetlen.
Akkor nem szabad az úton várakozni, ha lehetetlenné teszi a továbbhaladást. Márpedig, ha a másik sávba nem lóg bele, akkor nem lehetetlen elmenni mellette. És igen, kerülgetned kell!
Tehát összefoglalva:
A homlokrakodóval semmi bajod nincsen, nem is az zavar, hanem a sok paraszt, aki nem bírja normálisan kikerülni és ezzel akár téged, akár mást veszélyeztet, ezért te a homlokrakodót szeretnéd elvitetni.
Ezzel csak az a baj, hogy a sok paraszt megmarad, nem a homlokrakodó miatt alakulnak át, ahhoz semmi köze. Egyébként ha két hete ott áll, és nem mozdult, akkor nem kizárt hogy alkatrészre vár, és nem is nagyon tud mozdulni.
Te kérdező! Akinek köszönöd és 100%-on áll ugyanazt mondja, mint én is lepontozva, csak másképpen.
A homlokrakodó szabályosan várakozik ott.
Nem tudom, én kit jelentsek fel, mert itt pl. Pesten utcahosszat várakoznak járművek. 20-30 autó mellett haladok el a szembe sávban. És mindegyik szabályos!
És itt hol van másik autó mellette? Sehol.
Ez a 3 méteres dolog arra vonatkozik, hogy az út két oldalán álló autók között el lehessen menni. Ehhez kell a három méter. De amikor megállok, nem kell azt számolgatnom, hogy majd más is ugyanitt meg akarna állni a túloldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!