Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez most szabályos így?

Ez most szabályos így?

Figyelt kérdés
Valaki kocsival feláll a járdára úgy h nem lehet elférni mellette, hanem ki kell menni az útra, megkerülni a kocsit és vissza a járdára ahhoz h tovább lehessen menni...tényleg le lehet így parkolni???:O

2013. márc. 6. 18:45
 1/6 szántóvető ***** válasza:
100%
nem. min.1,5m széles helyet szabadon kell hagyni.
2013. márc. 6. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
AZ 1.5 méter is csak akko, ha amúgy külön tábla jelzi a járdán parkolást. Régen lehetett a járdán parkolni, ha nem volt táblával tiltva, ma már fordítva van: alapból nem lehet, csak ha tábla engedélyezi.
2013. márc. 6. 18:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát ez kész... ma ahogy mentem vmi állat éppen előttem parkolt be és nem fértem el. Még a kocsiban ült az ürge és csak rázta a fejem h h lehet vki ekkora állat-.-'

Erre kiugrott és leugatta a fejem h kerüljem meg a kocsiját és úgy menjek tovább és ne rázzam a fejem meg h arra való az úttest ahol kocsik százai jönnek h ott menjek.... hát a pofám leszakad-.-

2013. márc. 6. 19:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Ilyenkor kell szépen nyugodtan közölni vele hogy akkor ez esetben hívod a rendőrséget. Aztán ha még pofázik akkor arrébb mész és tényleg hívod a rendőrséget. Rendszámát persze megjegyzed.
2013. márc. 6. 19:54
 5/6 A kérdező kommentje:
xD ezt mondtam neki... ne félj rögtön befogta és húzott el xDDDDDDD
2013. márc. 6. 22:38
 6/6 anonim ***** válasza:

1.5 méter szabad hely és csak, ha tábla jelzi, vagy mozgássérültet szállító járműről van szó.

Gyakorlat persze más. Kis városokban/falun például ez a szabály alapján kb sehol nem lehetne megállni, mert ugye lovaskocsinak épített utak aszfaltozástól nem szélesedtek ki.

2013. márc. 7. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!