Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Utcasarkon kereszteződésben...

Utcasarkon kereszteződésben aszfalt melletti leásott fakaró szabályos-e? Kb 30-35 cm magas a földfelszíntől számítva?

Figyelt kérdés
Ma egy kereszteződésben nem vettem észre egy a kereszteződésben az aszfalt út mellett leásott szerintem közterületen lévő fakarót ( kb 10*10 cm-es keresztmetszetű volt és 30 cm magas) ,így mikor mellé értem semmit sem láttam belőle, és elhúztam az autónk jobb hátsó ajtaját vele teljesen. Nem vészes a kár nem nagy, de úgy érzem annak a karónak ott nem lett volna helye, a kerítés kb 1 méterre lehetett tőle, ahogy emlékszem. Kártérítési igényem jogos lenne-e ez esetben ? Egyébként a fakaró mellett közvetlen a magánkerítés irányába volt egy hasonló magasságú és keresztmetszetű betonoszlop is. Jogos-e a felháborodásom, illetve a véleményem miszerint ha már egyszer karót vernek ki ne 30 centi magas legyen, hanem legalább akkora hogy azt egy személyautóból látni is lehessen ha mellette áll az ember ?
2012. aug. 28. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:

na most ,ezek után,ha a karó leverőjének van esze,akkor simán letagadja,hogy bármi köze is van a karóhoz,

te meg pattoghatsz ahogy akarsz,mert senki nem fog semmiben sem segíteni,

2012. aug. 28. 15:52
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem akarok pattogni egy 5-10 ezer forint miatt ami ki se lesz javítva mert nem egy új darab az autó. Itt a lényeg azon van, hogy vétett-e az az ismeretlen, aki oda leverte a karót, mert megyek és rögvest kibányászom a betont is, a fakarót már kiszedtem akkor mérgemben !
2012. aug. 28. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát azt hiszem, a fakaró csak állt ott, mereven bámulva a vak világba, Ő nem tehető felelőssé semmiért.

Annál inkább a mozgó járművet vezető személy, aki nem volt elég körültekintő.

Ez pillanatnyilag még akkor is így van, ha egy szabálytalan helyen várakozó autóba hajtasz bele ezerrel.

2012. aug. 28. 16:59
 4/4 A kérdező kommentje:

Mindegy.

Ma este még arra megyek úgy is és kiverem a nagy samuval a betonoszlopot is onnan. Legalább más ne szívja meg.

2012. aug. 28. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!