Most akkor mit jelent a telezöld?
Figyelt kérdés
Több sávos uton vagyok, a jobb oldali sáv jobbra enged kanyarodni. A bal oldali egyenesen és balra. Most akkor a szembe levő is kap zöldet ekkor, és így keresztezi az utamat, szóval elsőbbséget kell adnom?2015. máj. 13. 21:56
1/9 A kérdező kommentje:
Ha a bal oldali sávba vagyok, azaz egyenesen és balra haladhatok. És én balra megyek
2015. máj. 13. 22:00
2/9 anonim válasza:
Igen, ha balra kanyarodsz telezöldnél, akkor a szemből egyenesen érkezőnek, de még a zebrán a kanyar után átkelő gyalogosnak is elsőbbsége van veled szemben. (Aki azon az úton készül átkelni, amelyikre te bekanyarodsz.)
Kanyarodó zöldnél (nyíl alakú) nem kell elsőbbséget adnod senkinek.
3/9 anonim válasza:
Szóval elsőbbséget kell adnod az egyenesen haladónak. Remélem, még nem vezetsz.
4/9 A kérdező kommentje:
Minden telezoldnel zoldet kap a szembejovo?
2015. máj. 13. 22:18
6/9 Koplárovics Béci válasza:
"Minden telezoldnel zoldet kap a szembejovo?"
Én találkoztam már olyannal, hogy nem: Vácon a Vörösháznál (aki ismeri Vácot az tudja, hogy hol van). Itt a 2-es úton mindkét irányban 2 sáv van, mindkét sávból lehet menni egyenesen, illetve a belső sávból balra, a külsőből jobbra. Mindkét irányban áll a szembeforgalom, pedig telezöld van (nem mindig volt így és nem cserélték ki).
7/9 anonim válasza:
Minden telezöldnél számítanod kell szembejövőre, ám valóban vannak olyan kereszteződések, ahol a telezöld ellenére a szembejövő forgalom pirosat kap a telezölded teljes idejére vagy annak egy részére.
8/9 anonim válasza:
húúúú... ez kemény kérdés..az oktató nem mondta? ilyen kérdés után félek..
9/9 anonim válasza:
"Minden telezoldnel zoldet kap a szembejovo?"
Nem, de számítanod kell rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!