Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Most akkor meg kell állni az...

Most akkor meg kell állni az autósnak akkor is, ha a gyalogos csak a zebra előtt áll, és nem lépett le a zebrára?

Figyelt kérdés
2010. febr. 11. 18:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Vannak olyan helyek, főleg a belvárosban ahol esélytelen lenne átmenni a folyamatos gyalogos forgalom miatt.

Mindenki azzal jön hogy hogy megy nyugaton. Miért kezelik kőbevésett tényként, hogy a nyugatiak mindig okosabbak??!!

Van hogy a négysávos túlfelén lelép a gyalogos, te meg állj meg, még akkor is ha közben még 15 autó is át tudna menni.

Akik 120-al hajtanak át a zebrán is, azoknak ez a törvény sem szab gátat, de sok normális autós életét megnehezítik.

2010. febr. 19. 20:18
 22/32 anonim ***** válasza:
Nem mondta senki, hogy a nyugatiak okosabbak. Az állítás az volt, hogy a nyugatiak sokkal jobban figyelnek egymásra. Ez nem azt jelenti, hogy okosabbak, de mindenféleképpen intelligensebbek.
2010. febr. 19. 21:37
 23/32 A kérdező kommentje:
Tehát paragrafus számot senki sem tud.Mindenki csak találgat,meg "én úgy tudom".Köszönöm
2010. febr. 22. 18:00
 24/32 anonim ***** válasza:
Van a neten olyan hogy törvénytár, illetve a kresszt mint törvényt is megtalálod. De ha rákeresel a kérdésedre a neten, akkor biztos hogy pár autós oldalon lesz jogszabály link.
2010. febr. 22. 19:19
 25/32 anonim ***** válasza:
Nem egészen világos, miért kérdezel? Nincs jogosítványod? Mert ha lenne, akkor egyértelmű a válasz.
2010. febr. 23. 08:59
 26/32 A kérdező kommentje:

Utolsó

Igen van jogsim,huszonpár éve.Sajnos pont ez a gond.Én úgy tanultam,amikor a gyalogos lábacskája leér az aszfaltra,attól kezdve elsőbbsége van.Én úgy látom neked nincs jogsid.Máskülönben nem okoskodnál feleslegesen.

2010. febr. 28. 09:17
 27/32 anonim ***** válasza:
Szerintem is pont ez a gond sajnos. Mármint hogy huszonpár éve van jogosítványod. Az ilyenek (mint Te), ütik el a zebrán a gyalogosokat. Miért nem lehet megállni, ha ott áll az a szerencsétlen? Szerinted miért van ott, taxira vár? Különben is Te okoskodsz, beeee....
2010. márc. 1. 20:53
 28/32 anonim ***** válasza:
Akkor kell megállni, ha látszik hogy át akar menni. Ha beszélget vagy ilyesmi értelemszerűen nem.
2010. márc. 13. 17:16
 29/32 anonim válasza:
Gyalogos átkelőhelyen a gyalogosnak MINDIG elsőbbsége van. A zebrát úgy kell megközelíteni, hogy biztosítani tudd az áthaladását. Lassítással előre jelezd elsőbbségadási szándékodat, és áthaladhat.
2010. máj. 3. 19:36
 30/32 anonim ***** válasza:

Van jogsim és gyalogos is vagyok...

Mégis ki vagyok akadva sok gyalogoson. Nem csoda hogy elütik őket a zebrákon. Ugyanis sokan úgy mennek át a zebrán, hogy esélyem sincs a megállásra, körbe sem néz, le sem szarja az autót. Ha 3 méterre vagyok tőle és 40-nel megyek, ő meg menetbe lelép a zebrára, mert "neki van elsőbbsége "akkor hogy álljak meg? Vagy gondolja hogy átfut előttem, mikor mögöttem egy autó sem jön. Én elég higgadtan vezetek és betartom a kreszt, de sokszor ott tartok, hogy kikiabáljak neki az ablakon. A gyalogosnak hiába van elsőbbsége, ha elcsapom a hülyesége miatt, valószínűleg ő fog rosszabbul járni.... Az autóval lassabban lehet megállni, mint gyalog. Múltkor fékcsikorgatva kellett megállnom, mert egy 30 év körüli úriember átfutott az álló sávon és én a haladó sávban haladtam, amikor kiugrott elém, mert futott a buszra. ott pont nem volt zebra.A gyalogos nem törődik a saját életével? Ezeken szerintem el kéne gondolkodni....

2010. jún. 24. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!