Most akkor meg kell állni az autósnak akkor is, ha a gyalogos csak a zebra előtt áll, és nem lépett le a zebrára?
Vannak olyan helyek, főleg a belvárosban ahol esélytelen lenne átmenni a folyamatos gyalogos forgalom miatt.
Mindenki azzal jön hogy hogy megy nyugaton. Miért kezelik kőbevésett tényként, hogy a nyugatiak mindig okosabbak??!!
Van hogy a négysávos túlfelén lelép a gyalogos, te meg állj meg, még akkor is ha közben még 15 autó is át tudna menni.
Akik 120-al hajtanak át a zebrán is, azoknak ez a törvény sem szab gátat, de sok normális autós életét megnehezítik.
Utolsó
Igen van jogsim,huszonpár éve.Sajnos pont ez a gond.Én úgy tanultam,amikor a gyalogos lábacskája leér az aszfaltra,attól kezdve elsőbbsége van.Én úgy látom neked nincs jogsid.Máskülönben nem okoskodnál feleslegesen.
Van jogsim és gyalogos is vagyok...
Mégis ki vagyok akadva sok gyalogoson. Nem csoda hogy elütik őket a zebrákon. Ugyanis sokan úgy mennek át a zebrán, hogy esélyem sincs a megállásra, körbe sem néz, le sem szarja az autót. Ha 3 méterre vagyok tőle és 40-nel megyek, ő meg menetbe lelép a zebrára, mert "neki van elsőbbsége "akkor hogy álljak meg? Vagy gondolja hogy átfut előttem, mikor mögöttem egy autó sem jön. Én elég higgadtan vezetek és betartom a kreszt, de sokszor ott tartok, hogy kikiabáljak neki az ablakon. A gyalogosnak hiába van elsőbbsége, ha elcsapom a hülyesége miatt, valószínűleg ő fog rosszabbul járni.... Az autóval lassabban lehet megállni, mint gyalog. Múltkor fékcsikorgatva kellett megállnom, mert egy 30 év körüli úriember átfutott az álló sávon és én a haladó sávban haladtam, amikor kiugrott elém, mert futott a buszra. ott pont nem volt zebra.A gyalogos nem törődik a saját életével? Ezeken szerintem el kéne gondolkodni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!