Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi van ha leveszem a lábam a...

Mi van ha leveszem a lábam a kuplungról?

Figyelt kérdés

Fél éves jogsim van,de kicsit még mindig félek a kuplung használatától. igazából az oktató nem nagyon szólt bele a kuplunghasználatomba,annyit mondott h kanyarba már felengedett kuplunggal menjek. vizsgán is olyan hibám volt h többször van benyomva a kuplung mint kellene.

félek,h túl sokszor váltok,esetleg feleslegesen. ezzel kárz téve a kocsiban. pl. rövig 50-100m-es szakaszoknál 2-esből felvátok hármasba,mikor látom mások inkább lassabban mennek el odáig. nem tudom miért.h bemelegedjen az autó miután elindultunk? eddig mindig a kocsi hangja alapján váltottam,de ma már nem azt figyelem hanem a fordulatszámot. nem akarom h elérje a 2Ezret mert akkor sokat fogyaszt. meg amikor araszolunk a kocsisornál,mondjuk körförgó előtt hosszu sor van,akkor jól teszem ha 1-esben megyek végig? vagy 2-esben kellene?

Lány vagyok

2014. dec. 5. 20:01
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

ha vezetni tudó teszi. de neked közöd sincs hozzá,és az ilyenektől kell félni az utakon,akik azt hiszik h kijöttek az iskolákból,és milyen okosak,és nem kell őket kioktatni. Majd megtudod az első balesetednél,h neked is segítségért kellett volna fordulnni a gyakorin,és te még annyit se tudsz mint én,és még egy fikarcnyi szeretet se lesz benned a vezetés iránt. na de nem akarom veled megutáltatni.

ahhoz képest h őszinte vagy,a korodat még mindig nem merted kiirni,mert tudod,h itt nem az őszinteségről van szó,és ezt nem csak én vettem észre.

én nem szégyenlek segítséget kérni,sőt szeretek tanulni az idősebbektől,okosabbaktól,és azt is tisztelem,felnézek rá akinek van jogsija,mert tudom mennyi figyelmet igényel,és egy kezdőnek nem könnyű egyszerremindenre figyelni. de te ezt honnann tudnád,hiszen még idág se jutottál el mint én,ahhoz képest azt írtad h hu nekem minek van jogsim hiszen a kérdésemre te tökéletesen tudod a választ. Ahhoz képest nem te voltál aki ezt meg tudta válaszolni.

és elmondom amit te írtál azt én már tudtam. :)

És kedves 19-es akinek valószínű van önértékelése,mert normálisan, nem lenézően adott választ NŐKÉNT! köszönöm!

te még kicsi vagy ehhez.

még meg kéne tanulnod,h nem ugy kéne viselkedned mint itt a gyk-n sok ember,nem kéne őket majmolni,nem attól leszel nagymenő..

Sőt elárulom,h azt is nagyon tisztelem aki nem iszik vezetés közben.!

a mai fiatalokból(belőled is) hiányzik a tisztelet,ami nagyon felmérgel!

ja és nem szoktam játszani az eszem,veled ellentétben én tényleg megírom az őszinte véleményemet.

és nem a te véleményed fog határozni,mert te azt mondod béna vagyok 1000km-ről.

az meg hülyeség h te addig nem vezetsz autót amig nem tudod h kell,hiszen a tankönyvből,én sem tanultam meg.. a 40órám meg kevés volt hozzá,arra volt elég h letegyem a jogsit,és huzzak ebből a rosszindulatú országból!

2014. dec. 5. 22:38
 22/30 A kérdező kommentje:

Köszi 18-as lehet tényleg hamar felváltok,mert érzem h erőlködik az autó. párom azt mondja ideges vagyok még egy kicsit,de csak akkor ha többen vagyunk a kocsiban zavarban vagyok. mert mindent tökéletesen akarok csinálni.

de eddig mindenki azt mondta jól vezetek ugyhogy nem aggodok. A balesetekről meg annyit,h akié a kocsi annak is volt,és nagyon jó vele vezetni,mert nyugodt szépen elmondja a dolgokat,és tisztelem érte h annak ellenére h balesete volt,nem ijedt meg az ujboli vezetéstől,mert az sztem csak még rosszabb lenne. ugyhogy lehet velem is előfordulhat baleset,esetleg ugyis h más lesz a hibás. erre nem gondoltál 24-es?

meg az igazi vezetéstechnikát nem az autósiskolában tanitják,vannak erre külön tanfolyamok amire szívesen elmennék.

És a gyakszin különben is nem olyan autón fogsz tanulni,amivel a való életben is közlekedni fogsz. én egy tök lerobbant régi mercin tanultam,amit már több 100 ember szétgyepált,de nem baj,ezt szeretem, ez a kihivás.mert hát a tudás nem velünk születik

és a tudást senki nem veheti el tőled!

2014. dec. 5. 22:50
 23/30 anonim ***** válasza:
22%
Te beteg vagy. Tisztelet ? Tudod olvasd el te is miket írtál ,nem kell tisztelnem az olyan bekèpzelt embereket mint te vagy. De ahogy akarod : Nem írok már semmit úgyse fogod fel. Vedd tiszteletem jelèül .Nem mintha megèrdemelnèd.
2014. dec. 5. 22:58
 24/30 anonim ***** válasza:
89%
Most akkor tudsz vezetni, vagy csak mondják?
2014. dec. 5. 23:16
 25/30 A kérdező kommentje:
meg van az érzékem hozzá,de van még mit tanulni. kicsit kapkodok,ilyenek. és némelyik dologban bizonytalan vagyok..
2014. dec. 5. 23:33
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne nézegesd a fordulatszámmérőt, felesleges. Hangból és abból, hogy mennyire húz a kocsi, bőven lehet érezni, hogy mikor kell váltani.

- emelkedőn felfele mehetsz kisebb sebességben, mint amúgy. Én ha 50-55 körül megyek tartósan, akkor ötösben hagyom, de meredek emelkedőn hármasban van ilyenkor

- kanyarban felesleges benyomva tartani a kuplungot

- kocsisorban araszoláskor elég az egyes, gázt sem kell nyomni... már ha tényleg araszolásról van szó. Ha a gyalogtempónál gyorsabban mész, akkor már lehet kettesben is, de ezt elég nehéz elmagyarázni, érezni kell.

2014. dec. 6. 01:07
 27/30 A kérdező kommentje:
Igen. Köszi! :)
2014. dec. 6. 01:15
 28/30 Középút ***** válasza:

"akkor jól teszem ha 1-esben megyek végig? vagy 2-esben kellene?"

Ha jól látom, erre még nem válaszoltak...

Semmiképp ne haladj tartósan 1-esben, az csak arra való, hogy megmozdítsd az autót. Persze, ha rövid szakaszokban döcög a dugó, akkor nincs esélyed kettesbe tenni, de haladáshoz ne használd az 1-est.

Másik dolog, hogy az alacsony fogyasztás miatt az alacsony fordulatszámra törekedsz. Azért ne vidd túlzásba, mert minden autótípus más-más tartománnyal dolgozik. lehetséges, hogy van olyan autó, ahol, ha 2000-es fordulat előtt kapcsolsz akkor a következő fokozatban annyira alacsony fordulatszámra jutsz, amivel nem igazán tudsz gyorsulni. Nem is szólva arról, hogy emelkedőn mindenképp magasabb fordulatszámig kellene húzasd, mert ott a váltás alatt többet veszítesz a sebességedből és amúgy is a bagyobb fordulat erejére van szükséged a váltás után is. Milyen autó élvezheti társaságodat?

2014. dec. 6. 02:11
 29/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Igen jól látod! :)

van h amikor bent vagyok a körförgoban akkor teszem kettesbe,pedig tudom h mielőtt bemegyek akkor kéne. (ha én vagyok az első aki bemegy)

majd egyszer mondom az illetőnek h menjük ugy h ő vezet,és megfigyelem.

az nagyon jó amit írtál 2. bekezdésben,majd megfigyelem.

"ha 2000-es fordulat előtt kapcsolsz akkor a következő fokozatban annyira alacsony fordulatszámra jutsz, amivel nem igazán tudsz gyorsulni."

2014. dec. 6. 10:29
 30/30 anonim ***** válasza:
46%
Lányoknak nem kéne vezetniük, nincs meg hozzá a minimális műszaki érzékük sem.
2014. dec. 6. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!