Kerékpárosoknál mi a leggyakoribb baleseti ok? Mennyi balesetet okoznak a kivilágítatlan kerékpárosok?
Statisztikát nem tudok, de saját tapasztalat szerint a leggyakoribb baleseti ok a kerékpárút. Esküszöm, sehol máshol nem volt annyi balesetem és necces helyzetem, mint az (általában amúgy került) kerékpárutakon.
Második baleseti ok a csúszós úttest (tükörjég, olajfolt, vizes vasúti sín), harmadik a nem megfelelően beállított fék (egyszer ütöttem el egy furgont emiatt, azóta megnézem mindig).
Jót szórakoztam a hozzászólásokon!
Köszönöm mind az autó-fanok mind a bicikli-mániások szavait, mert megmutatták, hogy ebben is meg lehet találni a két végletet, és hogy alapvetően mindig a végletek a leghangosabbak.
Én gyakran bringázom, tömegközlekedem és autóval is utazom. mindegyiknek meg van a maga varázsa és praktikuma, és mindegyikre szükség is van... szerintem.
Aki viszont vitázni akar, és jól érthetően azért ír ide dolgokat, hogy másoknak felnyomja a vércukorszintjét, azoknak üzenem: Egészségetekre! Akadjatok máskor is partnerre, mint itt és vitázzatok csak végkimerülésig, akkor sem lesz igaza egyikőtöknek sem...
Alex Fly
Mert a járdán milyen komoly baleset érheti?? Olyan túl sok nem.
Sokkal veszélyesebb a forgalommal szemben biciklizni, de a topok szerintem az ész és szétnézés nélküli sávváltás és az elsőbbség meg nem adása. Amikor az autósnak esélye nincs kikerülni.
Vagy leginkább ezek kombinációja. Szembe a forgalommal sávot váltani és/vagy elsőbbséget nem megadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!