Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kerékpárosoknál mi a leggyakor...

Kerékpárosoknál mi a leggyakoribb baleseti ok? Mennyi balesetet okoznak a kivilágítatlan kerékpárosok?

Figyelt kérdés
Főként Közép-Magyarország adatai érdekelnének.

2014. jún. 6. 16:05
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%

Statisztikát nem tudok, de saját tapasztalat szerint a leggyakoribb baleseti ok a kerékpárút. Esküszöm, sehol máshol nem volt annyi balesetem és necces helyzetem, mint az (általában amúgy került) kerékpárutakon.

Második baleseti ok a csúszós úttest (tükörjég, olajfolt, vizes vasúti sín), harmadik a nem megfelelően beállított fék (egyszer ütöttem el egy furgont emiatt, azóta megnézem mindig).

2014. jún. 16. 18:36
 42/48 Egon Noiro ***** válasza:
63%

Jót szórakoztam a hozzászólásokon!

Köszönöm mind az autó-fanok mind a bicikli-mániások szavait, mert megmutatták, hogy ebben is meg lehet találni a két végletet, és hogy alapvetően mindig a végletek a leghangosabbak.

Én gyakran bringázom, tömegközlekedem és autóval is utazom. mindegyiknek meg van a maga varázsa és praktikuma, és mindegyikre szükség is van... szerintem.

Aki viszont vitázni akar, és jól érthetően azért ír ide dolgokat, hogy másoknak felnyomja a vércukorszintjét, azoknak üzenem: Egészségetekre! Akadjatok máskor is partnerre, mint itt és vitázzatok csak végkimerülésig, akkor sem lesz igaza egyikőtöknek sem...

2014. jún. 21. 15:56
 43/48 Alex Fly ***** válasza:
0%
A kerékpárosok részéröl elkövetett szabálytalanságok között a legveszélyesebb a járdázás (lakott területen).
2014. jún. 22. 09:50
 44/48 anonim ***** válasza:
42%

Alex Fly

Mert a járdán milyen komoly baleset érheti?? Olyan túl sok nem.

Sokkal veszélyesebb a forgalommal szemben biciklizni, de a topok szerintem az ész és szétnézés nélküli sávváltás és az elsőbbség meg nem adása. Amikor az autósnak esélye nincs kikerülni.

Vagy leginkább ezek kombinációja. Szembe a forgalommal sávot váltani és/vagy elsőbbséget nem megadni.

2014. jún. 22. 10:26
 45/48 anonim ***** válasza:
Kilépnek elé egy kapualjból, az.
2014. jún. 22. 12:39
 46/48 Alex Fly ***** válasza:
Egyrészt a járdán általában gyalogosok közlekednek. Másrészt a járda elég sűrűn szokott keresztezni utakat, ahol a többi jármű vezetőjé a járdáról gyalogosokra számít, nem egy jóval gyorsabb járműre. Nem vélezlenül tilos a járdázás.
2014. jún. 22. 16:06
 47/48 anonim ***** válasza:
84%
Jó kis viták alakultak itt ki, de egy kérdésre senki nem válaszolt : Mennyi balesetet okoznak a kivilágítatlan kerékpárosok?
2014. aug. 6. 11:26
 48/48 anonim válasza:
Én minden elsötétített kerékpárosnak szóltam eddig hogy miért nem tesz fel valami világítást valami magyarázat mindig volt Hát akkor én azt mondom hulljon a férgese akinek nem ér meg 1000 Ft ot hogy lássák az pusztuljon egyre többen hullanak is kisebb az esély a sittre hogy bevisznek ha el csapok egy ilyen patkányt
2023. jan. 31. 12:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!