Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jobbkezes elsőbbség (részletek...

Jobbkezes elsőbbség (részletek lent)?

Figyelt kérdés
Bringával közlekedtem, védett útról jött egy kisteher, felmértem a távolságát és a sebességét és nyugodt, 15-20-as tempóban elmentem előtte. Sebesség- és irányváltoztatásra nem volt szüksége, kellő távolság volt közöttünk. Ezzel szemben úgy nyomta a dudát, mint egy eszelős. Mi a véleményetek, igaza volt?
2014. ápr. 7. 20:18
 1/9 anonim ***** válasza:

"védett útról jött egy kisteher"

Öööö akkor most ez miért jobbkezes elsőbbség?

Amúgy vagy te mérted fel rosszul és fékeznie kellett, vagy csak egy szokásos idegbeteg tehersofőr volt aki pikkel a bringásokra. Ezt csak ti ketten tudhatjátok.

2014. ápr. 7. 20:30
 2/9 A kérdező kommentje:
Jobbról jött, fékeznie meg nem kellett, csak annyira, hogy tudjon kanyarodni.
2014. ápr. 7. 20:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Van, aki kicsit túlreagálja a dolgokat. Néha én is hajlamos vagyok rá, hogy mondjuk egy parkolóból kitilatni készülő autóra rádudálok, hiába mozdulatlan. Vagy bringás példa a kerékpárút mellett egyenesen sétáló gyalogos, akire rácsengetek egyet, hogy véletlenül se sasszézzon be elém oldalról. Szóval van, amikor elővigyázatosság az ok, bár a te sztorid nem ilyennek tűnik.
2014. ápr. 7. 21:19
 4/9 anonim ***** válasza:
de most akkor volt vkinek táblája, h azt gondolod h védett út?
2014. ápr. 7. 21:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Jobbról jött.
2014. ápr. 7. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:

A jobbról jött és a védett út azért nem egészen ugyanaz.

Most gondolom azt várod, hogy egységesen azt mondjuk, hogy ő volt a farok, mert te simán átértél és neki még fékeznie sem kellett. De mi lett volna akkor, ha Buksi kiszökött és eléd szaladt volna, te perecelsz ő meg át megy a nyakdon? vagy épp Mari néni is sza rik a kreszre és eléd mászik, vagy megnyílik előtted egy dimenziókapu...

Persze 10 000-ből 9999-szer nem történik semmi, de ha pont te vagy a 10 000., akkor bizony megdöglesz. Ezt jó lenne észben tartaniuk a bringásoknak, mert amíg a gépjárművel szabálytalankodókat védi a kasztni,légzsák,biztonsági öv, addig téged semmi nem véd.

Amúgy nem tudom megítélni a helyzetet, nem voltam ott. Nem tudom van-e jogsid, szoktál-e vezetni és meg tudod-e racionálisan ítélni, hogy az a szerinted kellő távolság szerinte is kellő távolság volt vagy sem. :D

2014. ápr. 8. 00:09
 7/9 A kérdező kommentje:
Ah, akkor azt a védett út kifejezést benéztem. Hát kifutni kifuthat akármi, de azt bármikor, bárhol megteheti. Én szerintem abszolút nekem van igazam, de annyira nyomta a dudát, hogy kissé elbizonytalanodtam, azért gondoltam megkérdezem. :) Max azt tudom elképzelni, hogy nem látott és azt hittem vakon megyek (ahogy egyébként sok bringás).
2014. ápr. 8. 00:34
 8/9 anonim ***** válasza:

1 ha sokat bringázol megtanulhatnád a kreszt. Az nem árt....

2 akinek nincs jogsija nem tudja annyira felmèrni a sebessèget

2014. ápr. 8. 09:04
 9/9 A kérdező kommentje:

-azért, mert elkövettem egy fogalmazásbeli hibát?

-egyértelműen sikerült, mert bőven előtte értem át a kereszteződésen

2014. ápr. 8. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!