Miért néznek csúnyán sokan, mikor majdnem kimegyek eléjük, de mégis elsőbbséget adok?
Mondjuk lemegyek egy kanyarodó főútról egyenesen, de meglatom hogy jon 1 autó elsőbbsége van, megallok, elttud menni. De csúnyán néz rám mert 1 kicsit bele gurultan a savjaba. Vagy tolatok ki a parkolóból, meglatom, hogy jönnek, megállok, de lassa elguruva néznek mérgesen.
Nem értem miért! Elsőbbséget megadtam, maximum 1 kicsit zavartam őket.
De csúnyán néznek, mintha azt gondolnák na azé hogy megalltal kocsog!
Mi a gond?
Te szólsz be másoknak? Veszélyeztetsz, s nem érted miért néznek rád mérgesen?
Minden körülmények között tilos a veszélyeztetés, általában tilos az akadályozás és a zavarás.
Ha te szabályosan adsz elsőbbséget, akkor szeretni fognak az autósok. De úgy, hogy belerombolsz az útkereszteződésbe, de aztán mégis megállsz, az veszélyeztetés. Megtévesztő magatartás. Ha elrántja a kormányt, s baleset lesz, téged nem érint. Még vihogsz is mi, hogy milyen barom.
Nem. Az útkereszteződést csökkentett sebességgel kell megközelíteni, s csak akkor hajthatsz be (kicsikét is), ha nem kényszeríted (akár megtévesztéssel, akár nem) útirányának és sebességének hirtelen megváltoztatására, s nem akadályozod a továbbhaladásában.
Semmi nem is indokolja, hogy úgy állj meg, hogy belóg az orra a kocsinak. Attól a méteres különbségtől nem leszel előbb a célodnál.
Van persze olyan hely, ahol annyira nem lehet belátni, hogy a kiveszed a szélvédőt, s kinyújtod előre a fejed akkor sem látod az utat.
Ezeken a helyeken van az, hogy megállok (macisajtnál is), s centimétermenetben bújok ki. Én még semmit nem látok, de engem. És azt is, hogy finoman araszol előre. Készülni tudnak rá. Amíg el tudnak menni tőled, addig elmennek, ha már nem kikerülik az kocsid elejét vagy elengednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!