Jobbkezes utcáknál nem kell megállni, csak elég ha lassan megyek, és ha jön valaki megállok nem?
Ismerem a szabályt, csak nem értem, mi a baja anyámnak. Múltkor egyeütt mentünk, és én jobbkezes utcáknál megyek 20-25km/h val egyenletesen, és nézem szépen a jopbbkezeket, és ha jön valaki látom, és megállok, és megadom a jobbkezet.
Anyám erre enyhén szólva leba*** a fejem, hogy mi az, hogy nem állok meg minden utcánál...
De nem értem mi ezzel a baj?
Oktatómmal is mentünk lassan, és néztem a jobbkezeket és nem álltam meg minden utcánál, mert látni, hogy nem jön senki, akkor mehetsz, és sose mondta az oktató, hogy "figyi, te mi a f*szt csinálsz? Nem kéne megállni?..."
Anyám úgy vezet, hogy két jobbkezes utca között megy a 50-60 és megáll minden utcánál.
Most nem jobb az, ha megyek egy lassú 20-25km/ht és megtudok állni, mert az a 20km/h nem olyan gyors ám.
Azzal jött anyám, hogy de egy 20-szal menve nem fogok tudni megállni, ha valaki jön 100-zal.
De csaak nem olyan hülye senki, hogy neki is jobbkéz van, kis szűk utca, és jön felém 100-zal a jobbkezes utca felé nem?
Most tényleg szarul csinálom?
Jobb egyes ülésben alapból csönd van. Ezt finoman add a tudtára. Vagy ne is reagálj rá, tekerd feljebb a rádiót. Majd megunja. Mellesleg az ő módszere sokkal több üzemanyagot, fékbetétet és kuplungtárcsát fogyaszt.
Amúgy csak annyira kell lassítani, hogy időben tudd észlelni a jobbról érkezőt.
Elsőbbséget kell adni. Az, hogy ehhez meg kell éppen állni vagy sem, az még autóvezetőre van bízva. Szerencsére még nem született rá egy 2/3-os törvény sem.
Teljesen megértelek. biztos vagyok benne, hogy jól is csinálod. A Földnek is jobb, hogy nem anyád módszerével vezetsz.
Ám meg kell mondjam, hogy ez nem a közlekedés, hanem sokkal inkább családi kapcsolatok kategória, sajnos...
Ha oda átjössz, szíves kifejtem, hogy miért csinálja ezt anyád. :)
Egyenrangú útkereszteződés előtt nem kötelező megállni, de csak úgy közelítheted meg, hogy ha szükséges, a jobbról érkezőnek meg tudd adni az elsőbbséget, akár megállással is - mindezt úgy, hogy aki mögötted jön, ne veszélyeztesd hirtelen fékezéssel.
Vagyis ha neked nem szükséges minden "jobbkezes" utca előtt megállni és körülnézni ahhoz, hogy eldöntsd, jön-e valaki, akkor nyugodtan mehetsz megállás nélkül. Csak sajnos sokakban élnek rossz beidegződések egyes közlekedési szabályokkal kapcsolatban. Lehet, hogy anyukádnak annak idején valami hiperbiztonságos vezetésre törekedő oktató (vagy az ő apja/anyja) úgy magyarázta, hogy inkább álljon meg az egyenrangú útkereszteződések előtt, az a biztos, akkor észreveszi, ha jön valaki. Ő meg ezt szokta meg és lehet, hogy nem is tudja: nem ez a szabály.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!