Megállni tilos tábla hatálya alatt lehet Y-fordulót csinálni?
Az Y fordulóhoz nem kell megállni.
Egyébként szabad. Jól mondta az oktatód. Ne okoskodj, inkább okulj! ;-)
Természetesen forgalmi okból történő megállás nem minősül megállásnak. Lámpa, rendőr jelzése, baleset stb.
Arra kérem az válaszoljon, aki ért is hozzá. Az Y-forduló forgalmi oknak számít? Kioktatás nem kell, ezért van a fórum, hogy megbeszéljük a dolgokat. Kioktatni általában az szokott, aki nem tudja.
A "Megállni tilos!" tábla nem azt jelenti, hogy a következő útkereszteződésig nem szabad megállni, tehát neki kell hajtani a járdáról eléd lépő gyereknek, el kell húzni a piros lámpa mellett.
A tábla csak azt tiltja, hogy lehúzódj az út szélére és kirakd a gyereket, hogy ne kelljen 3 méternél többet gyalogolnia az iskoláig, esetleg - szintén az út szélére húzódva - nyomogasd a navit, hogy megnézd, hol is kellett volna balra kanyarodnod. Forgalmi okból viszont megállhatsz, tehát Y-fordulót is végezhetsz. Feltéve, hogy nem záróvonal van felfestve az úttest közepére.
4-esnek köszönöm. Meg a többieknek is. Igen az is forgalmi ok, ha valaki elém lép.
Mivel nincs gyakorlatom, minden meg nincs a jogszabályban, gondoltam megkérdezem. Tehát az Y-forduló forgalmi oknak számít, akkor ezt megjegyzem.
Még egy dolgot. Szeritnem azért nem tudják ennyien a kreszt, mert nem mernek kérdezni. Nem gondolják át, mi miért is van. Hiába van valakinek sokéves vezetési tapasztalata, attól még lehet buta a kreszhez. Az hogy egy programot éjjel-nappal nyomogatok, míg hibátlanra nem tudom, az nem ad tudást.
Nem vitzátam az oktatómmal. Semmit nem szóltam ,gondoltam megkérdezem majd itt. Ennyi. Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!