Normális az, ha a behajtani tilos tábla az utcának csak a bal oldalára van kitéve és ott is egy fa jelentősen takarja?
Ha idegen városban, a táblát egy fa eltakarja,és ezért amikor megállít a rendőr,de ha te ezt emberi hangon elmondod nekik ,akkor 90% az esély rá,hogy nem fognak megbüntetni.
30 éve vezetek és a tapasztalataim alapján merem ezt írni.
Hát egyrészt:
- ha a rendőrnek ezt szépen elmondod és kéred hogy nézzétek meg együtt, szerintem nem büntet meg.
- ha mégis, én lefényképeztem volna a táblát messzebbről, és abból a pozícióból ahol a kocsi haladt
Utána megnézném az összes, tábla kihelyezésére vonatkozó jogszabályt, és ha bármelyik miatt nem jogos a büntetés, már hívnám is az ügyvédem.
Hát ez kellemetlen. De szerintem a táblának akkor is jobb oldalon kellett volna lennie. És a rendőr hiába mutatja meg 1 centiről, ha egyszer a kocsiban ülve nem látható. Mondjuk ezt én személyesen neki is mondtam volna. Az nyílván nem várható el, hogy midnen táblánál szállj ki a kocsiból és nézd meg.
A táblázásnak olyannak kell lennie, hogy aki még életében nem járt arra, az is el tudjon igazodni, és ne legyenek vitás helyzetek. Sajnos Mo-n, de főleg pesten a közlekedésszervezés nem áll éppen a helyzet magaslatán...
De mondom nézd meg mit ír a jogszabály, van erre külön, valami olyasmi a címe hogy "a közúti közlekedési jelzőtáblák kihelyezéséről szóló rendelet" vagy valami ilyesmi....
83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet
5.1. A jelzőtáblákat - az 5.2-5.4. pontokban említett kivételekkel - az úttest mellett, a menetirány szerinti JOBB oldalon kell elhelyezni.
5.2. A „Megállni tilos”, „Várakozni tilos”, illetőleg „Várakozóhely” jelzőtáblát mindig az útnak azon az oldalán kell elhelyezni, amelyik oldalon a megállást vagy a várakozást megtiltják, illetőleg a várakozást megengedik.
5.3. Kizárólag az úttest felett, a megfelelő forgalmi sáv fölé helyezendők el azok a jelzőtáblák, amelyeknek a jelzése csak az alattuk levő forgalmi sávra vonatkozik.
5.4. Egyes jelzőtáblák (pl. „Egyirányú forgalmú út” vízszintes szárú nyíllal, „Kikerülési irány”, „Magasságkorlátozás”, iránytáblák, sávozott terelőtáblák stb.) - az 5.1-5.3. pontokban foglaltaktól eltérően - a forgalommal szembeni járdán, a járdaszigeten vagy a körforgalom középszigetén, illetőleg az úttesten levő akadályon vagy akadály előtt is elhelyezhetők.
....2.3. Gondoskodni kell arról, hogy a kihelyezett közúti jelzőtáblák épek, tiszták, állandóan jól láthatóak és előírt fényvisszavető képességűek legyenek, azokat semmi el ne takarja. A belső átvilágítású jelzőtáblák fényforrása legyen folyamatosan üzemképes, és biztosítson megfelelő fényerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!