Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Igazoltatásnál hol szabad,...

Igazoltatásnál hol szabad, illetve kell megállni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt, megállni tilos táblákra /Pesten pl, Dózsa György út, Thököly út/ Illetve ha van bicikli sáv az út szélén, akkor hol kell/szabad megállni? Van ez szabályozva, illetve hol találok róla "irodalmat"? Friss jogsim van, uh nem kell leszólni a kérdés miatt!
2012. aug. 1. 09:20
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az igazoltató szerv megmutatja a helyet.
2012. aug. 1. 09:25
 2/15 Ilyent ***** válasza:
0%

Csak ott ahol amúgy is megállhatsz.

Mert ha tilosba állsz meg akkor azért bas-znak meg.

2012. aug. 1. 09:25
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Én azért nem tudom elképzelni, hogy továbbmész 5km-t a szirénázó rendőrautó előtt, mert nem szabad megállni.
2012. aug. 1. 09:45
 4/15 A kérdező kommentje:

Találtam egy ilyet :

[link]

2012. aug. 1. 09:49
 5/15 anonim ***** válasza:
Hát én kb 3km-t mentem mire véget ért a megállni tilos tábla hatálya, és bizony szirénázva jött utánam, egy szót nem szólt érte, tudta, hogy nem menekülök. Kiteszed az irányjelzőt és keresed a helyet. Ha nagyon meg akar állítani, megelőz.
2012. aug. 1. 10:02
 6/15 Ilyent ***** válasza:
26%

ikarusman280

Továbbmegyek én még többet is nem csak 5 km

Pont nem az vagyok aki összekakálja magát a rendőrt látván.

Utálom őket mid tesiből felmentett megalázott gyerek aki így próbál visszavágni hogy anno megalázták.

És mikor megátalkodik úgy beszélek velük mint a kutyákkal.

2012. aug. 1. 10:04
 7/15 Ilyent ***** válasza:
megátalkodik- megállít
2012. aug. 1. 10:06
 8/15 anonim ***** válasza:
65%
Kis hataloméhes patkányok amúgy:)
2012. aug. 1. 10:07
 9/15 anonim ***** válasza:

Ott szoktam megállni, ahol biztonságos, bár ha adott esetben biztonságos, ám tilos, akkor is megállok ott.

Amúgy érdemesebb partnernek tekinteni őket, még ha nagy parasztok, akkor is. Ha normális hangnemben beszélsz velük, akkor kevésbé szopatnak meg.

2012. aug. 1. 13:14
 10/15 anonim ***** válasza:

Fura egy lap ez a belinkel autonavigator!

Érdekes módon én a kreszben megtaláltam a megfelelő passzust!

II. RÉSZ

Közúti jelzések

A rendőr jelzései

6. §

(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja,

a) a járművek megállítására

aa) karjának vagy fehér szegélyű piros tárcsának függőleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetőleg síppal ad jelzést,

ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal;

b) a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból vagy motorkerékpárról, illetőleg rendőrségi helikopterről hangszórón keresztül adott, a követendő közlekedési magatartásra vonatkozó utasításának megfelelő módon kell az úton közlekedő jármű vezetőjének eljárnia.

(3) A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendőr jelzésével nem ellentétesek.

(4) Az (1), (2) és a (3) bekezdésben foglalt rendelkezések értelemszerűen irányadók a szolgálatban lévő katonai forgalomszabályozó, a katasztrófavédelmi hatóság közúti ellenőre, a vám- és pénzügyőr, a tűzoltó, valamint a forgalmat ellenőrző közlekedési hatóság közúti ellenőre által adott jelzésekre is.

Felhívnám a figyelmet a 3. bekezdésre:

"A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendőr jelzésével nem ellentétesek."

Tehát ha a rendőr (tűzoltó, NKH ellenőr, finánc) megállít a megállni tilos táblánál, akkor igenis meg kell ott állnod! Ha parkolóba terel be, akkor be kell hajtanod és ott szabályosan megállni, stb...

2012. aug. 1. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!