Igazoltatásnál hol szabad, illetve kell megállni?
Csak ott ahol amúgy is megállhatsz.
Mert ha tilosba állsz meg akkor azért bas-znak meg.
ikarusman280
Továbbmegyek én még többet is nem csak 5 km
Pont nem az vagyok aki összekakálja magát a rendőrt látván.
Utálom őket mid tesiből felmentett megalázott gyerek aki így próbál visszavágni hogy anno megalázták.
És mikor megátalkodik úgy beszélek velük mint a kutyákkal.
Ott szoktam megállni, ahol biztonságos, bár ha adott esetben biztonságos, ám tilos, akkor is megállok ott.
Amúgy érdemesebb partnernek tekinteni őket, még ha nagy parasztok, akkor is. Ha normális hangnemben beszélsz velük, akkor kevésbé szopatnak meg.
Fura egy lap ez a belinkel autonavigator!
Érdekes módon én a kreszben megtaláltam a megfelelő passzust!
II. RÉSZ
Közúti jelzések
A rendőr jelzései
6. §
(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja,
a) a járművek megállítására
aa) karjának vagy fehér szegélyű piros tárcsának függőleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetőleg síppal ad jelzést,
ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal;
b) a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból vagy motorkerékpárról, illetőleg rendőrségi helikopterről hangszórón keresztül adott, a követendő közlekedési magatartásra vonatkozó utasításának megfelelő módon kell az úton közlekedő jármű vezetőjének eljárnia.
(3) A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendőr jelzésével nem ellentétesek.
(4) Az (1), (2) és a (3) bekezdésben foglalt rendelkezések értelemszerűen irányadók a szolgálatban lévő katonai forgalomszabályozó, a katasztrófavédelmi hatóság közúti ellenőre, a vám- és pénzügyőr, a tűzoltó, valamint a forgalmat ellenőrző közlekedési hatóság közúti ellenőre által adott jelzésekre is.
Felhívnám a figyelmet a 3. bekezdésre:
"A rendeletben meghatározott egyéb közúti jelzések és a forgalmi szabályok csak annyiban irányadók, amennyiben a rendőr jelzésével nem ellentétesek."
Tehát ha a rendőr (tűzoltó, NKH ellenőr, finánc) megállít a megállni tilos táblánál, akkor igenis meg kell ott állnod! Ha parkolóba terel be, akkor be kell hajtanod és ott szabályosan megállni, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!