Mit várnak el a rutinos autóvezetők egy friss jogosítványostól?
"nem akarom elveszíteni a jogosítványomat csak azért mert a forgalom ritmusa 60 amikor csak 50-el szabad menni"
Hát ez a mondat kissé kiverte a biztosítékot...
Amúgy az én elvárásom minden közlekedővel szemben annyi, hogy legyen figyelemmel a többiekre, tudja, hogy hol vannak körülötte a többiek, és ne csináljon váratlan és durva manővert...
Sebességgel kapcsolatban meg: menj annyival, amennyivel biztonságosnak érzed, ha látod, hogy sokakat feltartasz, akkor félrehúzódással, elengedéssel boldoggá teheted őket (ez főleg országúton hasznos, ha valaki hatvannal-hetvennel akar tépni 90-100 helyett).
igazán köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat
én Szolnokon vezetek és itt a sofőrök egészen nyugodtak, ami nagy segítség nekem, aki akar megelőz, de sokan segítenek besorolni, sávot váltani, szóval kellemesen csalódtam
# 5/
Ezzel kevernéd magadat igazán veszélyes helyzetbe. A forgalom ritmusát fel KELL venni. Nyilván nem azt mondom, hogy ha 2 szervdonor a városban 120-al versenyzik akkor állj be harmadiknak, de nem kell ám rémeket látni attól, hogy 58-al megy a sor. Ha ilyenkor te beállsz 45-re azzal okozol igazán veszélyes szituációt, mert mindenki vagy le akar majd túrni vagy megelőzni mindenáron. Ami meg veszélyes - sokkal veszélyesebb, mintha te is 58-al mennél.
Amúgy én nem szoktam pikkelni a T vezetőkre, mindenki elkezdte valahogyan. Szerintem annyi, hogy figyeld a forgalmat, alkalmazkodj hozzá. Nem mondom, hogy a KRESZ nem fontos, de legyen benned annyi rugalmasság, hogy fel tudd mérni, hogy mikor mit lehet betartani és mit nem. Csak egy egyszerű példa az életből, amit néha még rutinos vezetők is benéznek:
Haladsz mondjuk a Hungárián szabályosan 70-el. A lámpa sárágára vált. Mivel te egy szabálykövető sofőr vagy fékezel egy nagyot, hogy megállj. A mögötted lévő meg beléd durrant hátulról, mert:
- Ő azt feltételezte, hogy át fogsz menni a sárgán, mi több, még ő is átment volna utánad
- Te nem néztél a tükörbe s nem vetted észre, hogy a másik sofőrnek mi a szándéka.
A szituáció jogi szempontból tiszta: a másik sofőr nem tartott megfelelő követési távolságot, ő a hibás. VISZONT, neked lesz egy törött autót, a saját (és a másik sofőr ill. utasok) testi épsége is veszélyebe kerül. Pedig "csak" át kellett volna menni a sárgán és elkerülhetted volna a balesetet.
Egy szóval figyelj oda és nem lesz gond.
Ja, és az öved legyen bekötve - mindig! Sok a hülye, más is össze tud téged törni...
elozobe van vmi, engem talaltak hatba, bar nem sarganal, hetekig fajt a nyakam, kapott a kocsim, ja es otthagytak mire a par pillanat kieses utan eszmeltem!
menj a forgalommal, errefele latom milyen veszelyes hetvegi sofor 65 el falu&kivul, nagyon sok kanyar, de lehet par ok, amikor menni kell! es olyan helyen elozik ahol en nem merem.
pl meg zavaro, van itt 1 tok belathato 60 as kanyar, nem jonnek szembe, mindenki vagja, 90~100 al siman veheto, fura lehel ha 50 re befekezel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!