Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit várnak el a rutinos...

Mit várnak el a rutinos autóvezetők egy friss jogosítványostól?

Figyelt kérdés
Két hete van jogosítványom. Szeretném megkérdezni, hogy mi az amit tennem kéne (túl azon hogy rutint szerezzek), hogy ne hátráltassam, illetve zavarjam ( az egyébként rendkívül alacsony ingerküszöbbel rendelkező) rutinosabb autós társaimat.
2014. ápr. 5. 21:07
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:

Van T betűs matricám a hátsó szélvédő bal oldalán, persze tudom nem számít semmit, de mégis jobban érzem magam tőle.

Vagy számít? Információ ez a többieknek?

2014. ápr. 5. 21:09
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy úgy vezessél mint Ők!Persze ez nem fog menni kell pár hét hónap vagy akár év is hogy rutinosan vezess és pár 100.000 km.A T matricával meg csak azt éred el,hogy mindenki kifog előzni lenéznek az úton.Én sose tettem ki és értelme sincs a T matricának.Vagy tudsz vezetni vagy nem egy matricára nem lehet támaszkodni!
2014. ápr. 5. 21:22
 3/17 anonim ***** válasza:
73%
Azt, hogy vegye fel a forgalom ritmusát. Teszem azt, lakott területen belül megy egy hosszú kocsisor 60-al, ne kezdje el betartani az 50km/h-t mert csak a forgalmat tartja fel. A T betűt én levenném, néhány autós szerintem vérszemet kap és megpróbálja valamilyen módon szivatni a "hülye" tanulót. Nem tudom mit várnék még el. Közlekedjen biztonságosan, figyeljen magára és másokra. Ne kezdjen el versenyezgetni, rallypályának nézni az utat, csak mert van jogosítványa és ő milyen profi. (Le lehet szavazni ha nem jót írtam, évek óta van jogosítványom, de nem sokat vezettem mert nincs saját autóm.)
2014. ápr. 5. 21:22
 4/17 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Nekem számít.

Ha tanuló/kezdö vezet, akkor még jó soför vállhat belöle. Ilyenkor nem zavar ha bénáznak.

Egy rutinos, érzéketlen bénánál viszont zavar, hogy miért erölteti azt ami nem megy.

2014. ápr. 5. 21:23
 5/17 A kérdező kommentje:

jaj azt el feledtem írni, hogy nem akarom elveszíteni a jogosítványomat csak azért mert a forgalom ritmusa 60 amikor csak 50-el szabad menni

és ha úgy érzem biztonságosnak akkor biz csak 45-el megyek a városban

az előzés nem zavar, a lenézés sem zavar

én mindig azt hittem első a biztonság, és a KRESZ szabályok betartása

2014. ápr. 5. 21:28
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Mikor még létezett a Bumeráng a Sláger, később NEO FM-n, csináltak egy tetszet ahol betartottak minden KRESZ szabályt. Lehetetlen mindent betartani, így nem lehet közlekedni. Egy ember nem is volt elég minden szabály betartásához, a vezető mellé kell legalább még egy, aki szól, ha a sofőr egy-egy szabályt figyelmen kívül hagy.
2014. ápr. 5. 21:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Még egy dolog. Ugyanebben a műsorban egy hallgatónak az autóján rövid idig kint volt egy I Love KRESZ matrica. A kisfiát vitte valahova, mire elértek, majdnem sírt a gyerek, annyi agresszivitást és dudálást kaptak a matrica miatt. Ez volt akkor az emberek véleménye a KRESZ-ről.
2014. ápr. 5. 21:36
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azt várom el a kezdőtől, hogy jelezze, mit akar csinálni, és csinálja is meg.

Pl ha kanyarodni akarsz, vagy sávot váltani, akkor használd az indexet. Ne csak fékezz, és majd én kitalálom, mit akarsz.

És ha indexelsz, akkor menj is arra.

De végülis ezt nemcsak a kezdőktől várom el, hanem mindenkitől jól esne...

És annyival menj, amennyivel biztonságosnak érzed. Én is 50-nel megyek lakott területen belül, és akinek nem tettszik, megelőz.

2014. ápr. 5. 21:37
 9/17 A kérdező kommentje:
hát lehet hogy majd lejjebb adok idővel az elveimből, de még frissen él bennem az egyébként csodálatos, és rendkívül türelmes oktatóm minden szava, a biztonságról, és a szabályszerű közlekedésről
2014. ápr. 5. 21:41
 10/17 Zebra3328 ***** válasza:
100%
A kezdő vezetőktől azt várják el a többiek, hogy váljon kámforrá amikor Ők a közelébe érnek..
2014. ápr. 5. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!