Rutinos autóvezetők! Ti hogy tudtok olyan szépen, lendületesen elindulni?
Azon a ponton kell tudni megtartani a bal lábadat 1-2 m.percig ahol a kuplung fogni kezd,miközben a gáz finom adagolása meg már beidegződött teljesen a jobb lábadban.
Ezt sok-sok gyakorlással tudod elsajátítani.
Gyakorlás kérdése. Egyébként minden kocsinál más. Érezni kell hogy hol fog a kuplung és mennyi gázt kell adni hogy meginduljon a kocsi.
A szüleim kocsiját vezetem és azon jól megy, de ha beülnék egy idegen autóba akkor tuti hogy úgy vezetném mint egy friss jogsis.
A 6. válaszban olvashatod, hogy indul el egy olyan, akit az anyósülésre nem lenne szabad engedni, mert nem emberek közé való. A helyes technikát leírták az elsők.
Sok gyakorlás kell, ne paráz. Ha lefulladsz kezdetben, az sem gáz. Vizsgán sem szoktak nagyon foglalkozni vele. Ott (és majd az önálló vezetés közben is) az a lényeg, látszódjon, hogy a biztonságra törekszel. A gép kezelése is fontos persze, de elsősorban azt értékelik, ha látják, mindig tudod mi van körülötted, s mikor kinek van elsőbbsége.
Erre magadtól ráérzel majd.
Én simsonnal először mindig indultam vagy 30-40 másodpercig. Csigatempóban engedtem a kuplungot, meg néha túl kicsi gázt húztam. Meg váltásnál mindig néztem lefelé hogy lássam mit csinálok. Aztán egyszer csak azt vettem észre hogy már nem nézek le csak váltok. Akkor esett le hogy indulásnál se szoktam már egyáltalán figyelni hogy hogy indulok, hanem csak ráülök és megyek :D Kocsival is hasonló ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!