Szerintetek nem aggályos, hogy a rádiók közzétehetik, hogy hol van trafipax?
Ha abból indulunk ki, hogy a trafizás célja a balesetmegelőzés (és nem a lehúzás), akkor ez rontja a hatékonyságot, hiszen tudom, hogy hol van trafi, és bár igaz, hogy attól még máshol is lehet, de ha már tudom, hogy hol van, akkor máshol kisebb a valószínűsége, ergo ott lassítok, ahol van trafi, máshol meg nyomom neki. Még így is beleszállhatok egy trafiba, de kisebb eséllyel. Ennyi erővel miért nem közli a rendőrség előre, hogy mikor hol fog drograziát tartani? Vagy a NAV, hogy mikor és hol tart majd próbavásárlást?
Nekem inkább csak az a furcsa, hogy ilyen intézményesített formában védik a gyorshajtókat. Hiszen aki nem hajt gyorsan, annak mindegy hogy hol van trafi, nem?
Pont azért mondják be, mert a traffizás célja a balesetmegelőzés. Ha a pénzszerzés lenne, akkor nem mondanák be. Így viszont a balesetveszélyes helyen lassabban mész, mert tudod, hogy ott a traffipax. És máris meg van előzve a baleset.
(Kieg.: természetesen tudom, hogy egyes helyeken pénzbeszedésért mérnek, itt most a rádiós bemondásos helyekre gondoltam kizárólag).
Amúgy ne bízz a rádiós bemondásokban, mert egy traffis autó egy nap 3-4 helyen mér, ebből egyet mondanak be, a többi meglepi.
1:
"Így viszont a balesetveszélyes helyen lassabban mész, mert tudod, hogy ott a traffipax. És máris meg van előzve a baleset. "
Ez akkor lenne igaz, ha a balesetveszélyes helyeken mindig trafiznának, de ez persze nem igaz, ráadásul nem is mindig balesetveszélyes helyeken teszik.
Ha a trafizás célja tényleg a megelőzés lenne, akkor rajtaütésszerű lenne, és még a rádióban is tilos lenne, nem hogy még be is jelentik hónapokkal előtte a menetrendet, mint ami most van. Ugyanis ha nem tudod hol és mikor van trafi, akkor vagy kockáztatod a büntetést, vagy mindenütt igyekszel betartani a sebességkorlátozást, hogy ne kelljen fizetni, ezzel pedig csökken a baleset valószínűsége (ez mondjuk vitatható), illetve a balesetek súlyossága (ez viszont vitathatatlan, lásd fizikai törvények).
Ellenben azzal, hogy megismerhető, hol vannak trafik, azzal nyilvánvalóan csak balekvadászat folyik, balekok meg mindig akadnak, hiszen nem mindenki néz utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!