Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Teljesen szabályosnak tűnő,...

Teljesen szabályosnak tűnő, parkolási fizetési felszólítást kaptunk Budapestről, miközben a megadott dátumon nem is jártunk ott. Történt már ilyen valakivel?

Figyelt kérdés

A felszólításon szereplő Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat XIII. Kerületi Közszolgáltató ZRT. létezik.

De ahogy a kérdésben is írtam Soha nem jártunk a megadott helynek még a közelében sem.

Az adatokat az illetékes helyettes Államtitkárságról kérték le az a közúti közlekedési nyilvántartásból.

Ötletem sincs mi ez, ha valaki tudna tanáccsal segíteni, nagyon megköszönném.

febr. 15. 17:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
65%

Fénykép nélkül nem érvényes.

Másrészt meg elvileg tudod igazolni, hol volták aznap

febr. 15. 18:37
 2/13 Szonja66 válasza:
27%
Beszélj egy ügyvéddel. Neked kell bizonyítani hogy máshol voltál fotóval, vagy szemtanúkkal. Ne ismerd el és ne írd alá a bírságot . Egy ügyvéd tudja hogy kell fellebbezni ellene. Semmit se csinálj amíg meg nem kérdeztél egy ügyvédet.
febr. 15. 18:38
 3/13 A kérdező kommentje:

"Másrészt meg elvileg tudod igazolni, hol volták aznap"

Ja, a konyhában főztem :D Ketten is látták, de a menüre már nem emlékszem.

Köszönöm szépen, fénykép tényleg nincs és erre nem is gondoltam.

febr. 15. 19:32
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Első körben érdemes volna telefonálni, nem-e csalók küldték?
febr. 15. 19:33
 5/13 A kérdező kommentje:

"Beszélj egy ügyvéddel. Neked kell bizonyítani hogy máshol voltál fotóval, vagy szemtanúkkal"

Vidéken élek, nem tudom, hogy a szemtanúink elegendőek lennének-e, de akkor mindenképpen keresek egy jogi szakembert.

Neked is nagyon köszönöm a gyors választ.

febr. 15. 19:35
 6/13 Szonja66 válasza:
Van egy oldal, a szabálysértés.hu, ott olvasd el, mit írnak erre. Azért javasoltam ügyvédet, mert én nem vagyok az . Annyit tudok, hogy szabálysértési eljárás esetén lehet fellebbezni. Lehet egyébként tévedés is, vagy elírták a rendszámot?
febr. 15. 19:59
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A parkolási bírság csak fényképpel érvényes. Tehát kérd ki a fényképet, amin látszik az autód és a rendszáma. A legvalószínűbb az, hogy egyszerűen elírták a rendszámot és tévesen azonosítottak be téged. Ha ez a helyzet azt simán javítják majd.
febr. 15. 22:00
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt kell bizonyítani, hogy te voltál máshol, hanem hogy az autód. Mivel bárki vezethette.

De szerintem is elírták a rendszámot, szóval meg kell nézni a fotót. Feltehetőleg egy más típusú, más színű autó lesz majd a képen, a tiédhez hasonló rendszámmal.

febr. 16. 07:33
 9/13 anonim ***** válasza:
83%

Felhívod a kiállító hatóságot, ott a papíron a neve, előadod a gondod, és megmondják, milyen formában jelezd a panaszod, ha a honlapjukon se találtad meg mielőtt kiírtad a kérdést.

Mi is jártunk így, valaki benézett egy karaktert valami papíron, simán törölték a büntit és kész.

febr. 16. 09:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"Neked kell bizonyítani hogy máshol voltál fotóval"

Ezt pont rosszul tudod. Minden esetben a parkoló társaságnak kell bizonyítania hogy ott parkolt. Ellenkező esetben neked is küldhetnének napi 8 pótdíjat aztán bizonyítsd be, hogy nem jogos.

Már azt sem értem hogy sikerül ilyesmit leírnod.

febr. 16. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!