A helyzetjelzőt használja még valaki szabályosan a magyar közutakon?
Leszámitva, amikor a ködlámpát akarja bekapcsolni nappali menetfénynek.
Csupán azért, mert parkoló járműveken mindenki a tompított fényszórót használja és ez sok esetben eléggé félrevezető tud lenni.
Ennek nincs jelentősége, nem tudják, vagy csak simán leszarják?
Azt sem tudom mi az. 😂 Beindítom, dobja a tompítottat automatán, kész. Igazából azt sem tudom minek létezik a helyzetjelző elől. Fényes nappal szarra se jó, nem fog attól jobban látszódni egy autó sem, éjszaka (+ eső, köd, stb) meg úgyis kötelező a tompított. A nappali menetfény meg aztán végképp a retardáció magasfoka. "Hé, már úgyis van az autóban két haszontalan fos izzó a lámpatestben, LEGYEN MÉG KETTŐ! Sőt, legyen LED, hogy a haszontalan fos miatt hatszámjegyű összegért kelljen lámpatestet cserélni." Ég a pofámról a bőr, amikor ezek miatt kell ilyen árajánlatot adnom ügyfélnek, pedig nem is én tehetek róla.
#1 Na hát az azért mégiscsak 9 amper a generátor 150-200 amperos töltéséből, micsoda terhelés. 😧
A helyzetjelzőt mindenki szabályosan használja, nem is nagyon lehet szabálytalanul, hacsak a hülyegyerek nem cseréli ki kék ledre.
Talán még az szokott gond lenni, hogy a ködben néhány autótípus fényérzékelője nem elég érzékeny és nem kapcsol át a menetfényről, így hátul nulla világítással megy a ködben.
Akik felkapcsolt fényszóróval parkolnak, azok tényleg idegesítőek. Ezek közül szerintem van bőven leszarom és fogalmatlan is.
Az én autómon nincs is külön helyzetjelző, hanem a ledes menetfény fényerejét változtatja ha "középső" állásba kapcsolom. Amúgy automatán szoktam hagyni, ha olyan az idő és magától nem vált akkor kézzel felkapcsolom.
Az indexkarral viszont tudom kapcsolni (levett gyújtásnál) hogy a jobb vagy baloldali helyzetjelző (menetfény) illetve hátsó tompított világítson.
Kérdező, te valamit nagyon benéztél. Sosem láttam még parkoló autót tompítottal kivilágítva. Legfeljebb olyat, ami épp megáltt, vagy épp indulni készült, bent ült a sofőr. De leparkolt kocsit, sofőr nélkül még soha.
#5 Te hol álmondtál hátsó tompítottat?
Ha fényszóróizzó van a hátsó helyzetjelződben, akkor mi a féklámpád, ami előírás szerint 4x akkora fényerejűnek kell lennie, mint a helyzetjelzőnek ?
8: "Kérdező, te valamit nagyon benéztél. Sosem láttam még parkoló autót tompítottal kivilágítva."
Akkor add vissza a jogsid, mert vak vagy! Általában újgazdag bunkók 20-40 milliós kocsikkal csak ezt csinálják pl. Lidl de sima parkolóban is.Beülnek és a beindítják a motort, télen a fűtés, nyáron a légkondi miatt, mert neki a magas üzemanyagár annyi, mint neked 20Ft a csövesnek. Ill egyesek spúrok, de leíratják költségre a cégüknél. És a szemébe világítanak a szembe köcsiba ülőnek, mint múltkor többször nekekm, mikor egy akkor megismert nővel beszélgettem. Tipikusan a 2-es - "Azt sem tudom mi az. 😂 Beindítom, dobja a tompítottat automatán, kész." - kihaénnem típusú tahók ilyenek, mindenkit leszarnak mást témában is, csak ő keressen egy nap 400 ezret. A szövegéről ordít, hogy az alkalmazottját 2 vagy 4 órás minimálbérre jelenti be, de 14 órát dolgoztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!