Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szabályos a fényjelzés ilyen...

Szabályos a fényjelzés ilyen használata?

Figyelt kérdés

Adott az alábbi helyzet: haladsz az úton és a szemből érkező balra akar kanyarodni, aki a kanyarodási szabályoknak megfelelően neked elsőbbséget ad, azonban a mögötted lévő, úgy dönt, hogy a mennybe szeretne kerülni, ezért elkezd vadul villogtatni, miszerint lemond az elsőbbségéről, eközben téged a visszapillantón elvakít.

Én úgy tudom, hogy nem lehet villogni a másikra, hacsak nem előzési szándékot akar jelezni. Egy dolog szerintem, hogy ők egymás között mit kommunikálnak le, viszont nem gondolnám, hogy normális lenne, a többinek kitalálni mi volt a célja a használónak.

tegnap 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:
57%

"Fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevőjét nem vakítja el."

Forrás: [link] - Wolters Kluwer - Minden jog fenntartva!

tegnap 21:47
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem a hisztit, hiszen te magad is tudod miért villant a másik. Mi a kérdés?
ma 10:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Már maga a szitu is értelmetlen.

Minek villog mögötted, ha egyszer a szemből érkező úgyse láthatja, a te autódtól?

Nem lehet, hogy terád villogott, mert valamit elkövettél szerinte?

(Előzési szándéknál nem a fényjelzés, hanem a dudálás van kiemelve mint lehetőség, lakott területen kívül.)

ma 11:37
 4/6 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Ha elég messze van tőled miért ne villoghatna, hogy beengedje a kanyarodót? Ha ennyitől elvakulsz ba+ akkor ne vezess sötétedés után és probléma megoldva.
ma 11:55
 5/6 kutyafule4 ***** válasza:
És egyébként a villogás pont a legjobb módszer ilyekor az elsőbbségről való lemondásra, mégis mit csináljon, dudáljon vagy hogy gondoltad?
ma 11:55
 6/6 anonim ***** válasza:

"Minek villog mögötted, ha egyszer a szemből érkező úgyse láthatja, a te autódtól?"

Ha megfelelő követési távolságot tartanak az emberek, akkor látod a szemből másik mögött érkezőt...

"Már maga a szitu is értelmetlen"

Nem értelmetlen, hiszen előre jelzi, hogy le fog mondani az elsőbbségéről, így a szemből kanyarodni szándékozó rögtön meg tudja kezdeni a manővert az első jármű elhaladása után.

ma 12:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!