MÁV miért szüntette meg a "dudálást" az átkelőknél? csendben jönnek a vonatok, semmi nem hallatszik, néma gyilkosok. de a sajtóban a gyalogosokat hibáztatják
Kedves kérdező!
Nem követem a MÁV-val kapcsolatos törvényi, rendeleti és egyéb változásokat. Nem is dolgom.
Kb. 1 km-re lakom a vonattól, de zárt ablakok mellett is jól hallom a kürtjelzésüket. Nem hiszem, hogy voltozás történt volna, de nem tárom ki.
Viszont a kereszteződés előtt BIZTOSAN VAN három, kettő, egy csíkos tábla, és biztosan van andráskreszt is. Ha nincs fénysorom, félsorompó, akkor is eléggé észrevehetők ezek a táblák.
Ám, ha semmit, de semmit nem vettél észre, azok a párhuzamosan ledobált vasdarabok csak feltűnnek. Vagy nem?
A vonat elején pedig három darab nagy fényerejű lámpa van, a végén kettő vörös.
És igaz, hogy amikor már enyhén remeg alattad a talaj (és ha van), zizeg a felsővezeték, és mindezek neked kevésnek bizonyulnak, akkor kérj pártfogót, mert nem vagy képes önállóan létezni.
Ha minden vonat dudálna egy kereszteződésben ott zavarodnának meg a lakók.
Feltűnő jelenség, ha jön egy vonat. De KRESZ szerint amúgy is meg kell győződni az áthaladás előtt, hogy tényleg nem-e jön semmi, mert lehet hibás a jelző készülék.
A vonatnak meg elsőbbsége van. Baj esetén se tud megállni.
Amúgy a legtöbb baleset is úgy történik, hogy már villog a piros, még esetleg a sorompó is lent van, de azért még valahogy próbál átmenni. Ezen mit változtatna egy kűrt szó??
Ha nem fogja fel, hogy több tonnányi fém robog ott a síneken, akkor egy hang jelzés ezt már nem befolyásolja.
Hányok a kommentektől. Lehet vasutasok, azért is találtak ide egyből.
Videó kéne a keszthelyi paviloni átkelőről. Akkor talán nem tudnák letagadni amit írtál.
Végig olvastam a kérdést, hogy tényleg érdemben lehessen beszélgetni, majd az utolsó mondatnál rájöttem, itt lehetetlen lesz.
“ ami pont olyan minha egy autó jönne”
A síneken, hogy a francba jönne egy autó? Tényleg valaki nem tud megkülönböztetni egy több száz,ezer(?) tonnás vonatot és járműtől?
Elnézek balra, elnézek jobbra és 5 ha szabad mindkét irányba a vasúti sín, átmegyek. Ha csak a kétsége felmerül, hogy biztonságosan, kényelmesen át tudok menni a vonat előtt amit látok, akkor szépen megvárom azt a 3 percet amég elhalad a vonat.
Biztos vagyok benne, hogy ki tud alakulni olyan helyzet, ahol még aki hibázott sem róható fel részére a baleset bekövetkezése.
De az, hogy egy gyalogos nem vesz észre egy közeledő vonatot, az nem tartozik ezek köze.
Egy átlag embernek fel kéne fognia azt, hogy rá a legveszélyesebb a közlekedés. És a közlekedésbe beletartozik a setálás is. A vonat nem tud megállni egy gyalogos miatt, nem is kell, ezért kell a gyalogosnak.
Megtudod mondani melyik átkelőröl beszélsz pontosan? Google térképen meg lehessen találni.
Szerintem a 7.-ben mutatott hely. A labirintus nem véletlen.
A mutatott pozícióban legfeljebb a fővágányom közlekedő gyors lehet kérdéses, de nyíl egyenes a pálya. A másik irányban is az, és csak az egy szem fővágány van.
A mutatott helyen mondjuk én paráznék a mozdonyvezető helyében, mert nagyon közel van az átjáró az állomáshoz. Ha sok vonat áll bent, plusz még érkezik is, akkor el tudom képzelni, hogy olyankor átvágnak a vonat előtt. Szimplán azért, mert vannak birkák, akik csak követik a másikat és nem veszik észre, hogy közben elindult egy vonat. Nem segít az sem, hogy Balaton környéke, így a nyári csúcsszezonban feltehetően tömegek járkálnak ezen a helyen. Az meg már nehezen áll meg, pláne, hogy hivatalosan a váltón nem is szabadna megállnia, tehát ha már elindult és megáll a mutatott átjáró előtt, akkor papírozni kell, hogy miért állt meg a vonattal a váltósor felett.
Ritka bunkó paraszt a kérdező, de az tényleg igaz, hogy ha valahol, akkor itt indokolt lenne a kürtölés a vonatok indulásakor. De eleve annak a tőgyét kéne húzogatni, aki betervezte ide ezt az átjárót, miközben pár száz méterrel odébb van egy másik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!