MÁV miért szüntette meg a "dudálást" az átkelőknél?
csendben jönnek a vonatok, semmi nem hallatszik, néma
gyilkosok. de a sajtóban a gyalogosokat hibáztatják
Figyelt kérdés
de ha az én biciklimen nincs csengő a rendőr megbírságol azonnal. a MÁV-nak még csengője sincs hogy jelezze a csendben, de ezerrel közeledő vonatot. viszont jó a PR és sajtó kapcsolatuk, a MÁV sosem hibás semmiért. és nem dudál, ez az új szabály egy idő óta. némán gurulnak lendületből a kisvárosi állomás felé. tavaly egy autót vágtak ketté (keszthely) két gyerekkel együtt, most ma is valami hasonló történt, de nem csodálkozom, gumibakon van a szerelvény a futóművön, némán gurulnak, még egy villogó jelzőfény sincs ami figyelmeztetne, csak egy fehér tompított lámpa van a vonaton, ami pont olyan minha egy autó jönne
#MÁV#hang és fényjelzés teljes hiánya a vonatoknál
Egyébként az amerikai csengős megoldás sem lenne hülyeség. Az nálunk hogy-hogy nem terjedt el?
nov. 29. 20:27
22/24 anonim válasza:
#20 Olvasd el, amit belinkeltél.
"4.2.1.5. Az Útátjárójelző fokozott figyelésre hívja fel a mozdonyvezető
figyelmét. Az útátjáróhoz történő közeledéskor Figyelj! jelzést csak
akkor kell adni, ha adását személy-, vagyon- vagy forgalombiztonsági ok
szükségessé teszi."
Korábban létezett "különleges útátjárójelző" tábla, hasonlított a jelenlegi útátjárójelzőhöz, de volt a tetején egy háromszög sakktáblaszerű mintával. Ez volt az, ami minden esetben hangjelzésre kötelezte a vezetőt.
#21 Az USÁ-ban egyébként eléggé más a szabályozás, ott a veszélyesebb kereszteződések előtt legalább 15 másodpercen keresztül ismételt kürtjelzéseket kell adni.
nov. 29. 20:42
24/24 anonim válasza:
Én ukrajnában láttam olyat, hogy a kereszteződés előtt fel van festve a stop vonal és ki is van rakva a stop tábla.
Hiába van egy kis csengettyű, vagy kürt, ha valakinél üvölt a zene, vagy be van dugva a füle és szét sem néz. Ott tényleg megállnak, szétnéznek és mennek tovább.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!