MÁV miért szüntette meg a "dudálást" az átkelőknél? csendben jönnek a vonatok, semmi nem hallatszik, néma gyilkosok. de a sajtóban a gyalogosokat hibáztatják
Kedves Kérdező! Remélem volt egy nagy lavór a közeledben, és nem a szőnyegre ment az egész! Jobbulást kívánok.
Ha közöm lenne a vasúthoz, akkor hivatkoztam volna mondjuk, F1-re, F2-re, belső utasításra, rendeletre, akármire.
És akármennyire is picsogsz, a balesetek 99%-a a többi közlekedő hibája volt. Persze a sok évtizedes működés alatt előfordult néhány súlyos eset is, amelyek valóban az egyik dolgozó szabályszegéséből adódott, de nem sok. Igen, volt olyan, hogy egy apró figyelmeztetés, akár 50-60 ember életébe is került, de az nem 50-60 eset.
Ha mondjuk objektív okokból nem lehet meggyőződni az átkelés biztonságáról (mert mondjuk olyan nagy a köd, hogy azon nem tör át egyetlen foton sem akármilyen lámpából, a hangot is jól elnyeli, akkor nem szabad átmenni. Más útvonalat kell választani.
“ Szerintem a 7.-ben mutatott hely.”
Erre én is gondoltam, de szerintem egész egyszerűen ez nem egy vasúti átjáró. A vasúti átjárót táblával jelzik. Itt én most hirtelen nem láttam táblát. Egész egyszerűen itt át lehet kelni a síneken, könnyítve de jogilag nem átkelő, de tévedés jogát fenntartom.
"csak egy fehér tompított lámpa van a vonaton"
Akkor ha tényleg csak 1 van tessék bejelenteni! A vonatokat három fénnyel kell megjelölni!
Amúgy ha autó jön akkor az elé is bemész? :D
Ha az útátjáró megfelelően meg van jelölve akkor az autós felelősséga a tanultak betartása mellett az átkelés.
Fenékpusztánál az andráskeresztes átjáróban ért az éhség az egyik balaton körös kerékpártúrámon A beton korlátra ülve kajáltam és néztem a kerékpárosokat. kb minden harmincadik nézett körül. Mentek mint a birkák. Egy párocskára rá is kellett ordítanom hogy álljanak meg, mert épp jött a vonat. El is csomagoltam a kaját és párszáz méterrel arréb folytattam hogy ha valakit kivasalnak legalább tanuskodni ne kelljen.
A dudálást azért szüntették meg, mert sokakat zavart. Most meg az zavar hogy nem dudál... hát nektek sem lehet jót tenni. :DD
A kritikus helyeken szoktak amúgy dudálni a rutinosabb mozdonyvezetők.
Ha nem a fenti képen módon van kivilgítva egy nyilt vonalon közlekedő vonat, akkor az szabálytalan!
Néma gyilkos az a magas vérnyomás, nem? Aztán a stressz, meg a sztrók.
Te éppen a kritikus korban vagy, ebbe sokkal többen belehalnak, mint vonatgázolásba.
"Ahol indokolt, ott a mai napig kürtölnek. Konkrétan ki is van téve az utasítást adó tábla."
Körülbelül 15 éve szűnt meg az a tábla, amelyik az útátjáró előtt kötelező jelleggel hangjelzés adására utasította a vezetőt.
Érdekes, én elvétve még szoktam látni olyan táblát és ott szoktak kürtölni is. Ettől függetlenül az esetek tételesen is fel vannak sorolva, hogy mikor kell kürtölni, tehát nem muszáj hozzá táblát kitenni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!