Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » MÁV miért szüntette meg a...

Arpi1969 kérdése:

MÁV miért szüntette meg a "dudálást" az átkelőknél? csendben jönnek a vonatok, semmi nem hallatszik, néma gyilkosok. de a sajtóban a gyalogosokat hibáztatják

Figyelt kérdés
de ha az én biciklimen nincs csengő a rendőr megbírságol azonnal. a MÁV-nak még csengője sincs hogy jelezze a csendben, de ezerrel közeledő vonatot. viszont jó a PR és sajtó kapcsolatuk, a MÁV sosem hibás semmiért. és nem dudál, ez az új szabály egy idő óta. némán gurulnak lendületből a kisvárosi állomás felé. tavaly egy autót vágtak ketté (keszthely) két gyerekkel együtt, most ma is valami hasonló történt, de nem csodálkozom, gumibakon van a szerelvény a futóművön, némán gurulnak, még egy villogó jelzőfény sincs ami figyelmeztetne, csak egy fehér tompított lámpa van a vonaton, ami pont olyan minha egy autó jönne

#MÁV #hang és fényjelzés teljes hiánya a vonatoknál
nov. 29. 16:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező! Remélem volt egy nagy lavór a közeledben, és nem a szőnyegre ment az egész! Jobbulást kívánok.

Ha közöm lenne a vasúthoz, akkor hivatkoztam volna mondjuk, F1-re, F2-re, belső utasításra, rendeletre, akármire.

És akármennyire is picsogsz, a balesetek 99%-a a többi közlekedő hibája volt. Persze a sok évtizedes működés alatt előfordult néhány súlyos eset is, amelyek valóban az egyik dolgozó szabályszegéséből adódott, de nem sok. Igen, volt olyan, hogy egy apró figyelmeztetés, akár 50-60 ember életébe is került, de az nem 50-60 eset.

Ha mondjuk objektív okokból nem lehet meggyőződni az átkelés biztonságáról (mert mondjuk olyan nagy a köd, hogy azon nem tör át egyetlen foton sem akármilyen lámpából, a hangot is jól elnyeli, akkor nem szabad átmenni. Más útvonalat kell választani.

nov. 29. 17:50
 12/24 anonim ***** válasza:
43%

“ Szerintem a 7.-ben mutatott hely.”

Erre én is gondoltam, de szerintem egész egyszerűen ez nem egy vasúti átjáró. A vasúti átjárót táblával jelzik. Itt én most hirtelen nem láttam táblát. Egész egyszerűen itt át lehet kelni a síneken, könnyítve de jogilag nem átkelő, de tévedés jogát fenntartom.

nov. 29. 17:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Na jól van, látom megjött a lepontozóbanda. Úgy látszik, hogy itt nem az objektivitás számít, hanem hogy ki mond ellent a kérdezőnek... Sajnálom, hogy idáig fajult az emberiség.
nov. 29. 18:12
 14/24 anonim ***** válasza:
46%

"csak egy fehér tompított lámpa van a vonaton"

Akkor ha tényleg csak 1 van tessék bejelenteni! A vonatokat három fénnyel kell megjelölni!

Amúgy ha autó jön akkor az elé is bemész? :D

Ha az útátjáró megfelelően meg van jelölve akkor az autós felelősséga a tanultak betartása mellett az átkelés.

Fenékpusztánál az andráskeresztes átjáróban ért az éhség az egyik balaton körös kerékpártúrámon A beton korlátra ülve kajáltam és néztem a kerékpárosokat. kb minden harmincadik nézett körül. Mentek mint a birkák. Egy párocskára rá is kellett ordítanom hogy álljanak meg, mert épp jött a vonat. El is csomagoltam a kaját és párszáz méterrel arréb folytattam hogy ha valakit kivasalnak legalább tanuskodni ne kelljen.

A dudálást azért szüntették meg, mert sokakat zavart. Most meg az zavar hogy nem dudál... hát nektek sem lehet jót tenni. :DD

A kritikus helyeken szoktak amúgy dudálni a rutinosabb mozdonyvezetők.

nov. 29. 18:38
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
"csak egy fehér tompított lámpa van a vonaton, ami pont olyan minha egy autó jönne" - na, kezdjük ott, hogy vonaton elöl három lámpa van, és nem tudom, hol laksz, de mifelénk a sínen nem szoktak autók jönni.
nov. 29. 18:50
 16/24 anonim ***** válasza:
67%

[link]

Ha nem a fenti képen módon van kivilgítva egy nyilt vonalon közlekedő vonat, akkor az szabálytalan!

nov. 29. 18:58
 17/24 Justinianus ***** válasza:
67%

Néma gyilkos az a magas vérnyomás, nem? Aztán a stressz, meg a sztrók.

Te éppen a kritikus korban vagy, ebbe sokkal többen belehalnak, mint vonatgázolásba.

nov. 29. 19:48
 18/24 anonim ***** válasza:
78%

"Ahol indokolt, ott a mai napig kürtölnek. Konkrétan ki is van téve az utasítást adó tábla."

Körülbelül 15 éve szűnt meg az a tábla, amelyik az útátjáró előtt kötelező jelleggel hangjelzés adására utasította a vezetőt.

nov. 29. 20:19
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyébként egy csomó vasúti járművön van légsíp, az sokkal kevésbé zavaró, de mégis észreveszed. Azzal simán beleférne egy jelzés a fokozottan veszélyes helyeken. Nekem egyszer azzal jeleztek a vonatból, amikor még iskolásként egy ösvényen vakegér módra közeledtem a sínekhez. Természetesen én voltam a hülye, félálomban voltam és a mögöttem jövőhöz beszéltem, nem figyeltem előre, de azért mégiscsak egy kicsit drága lett volna ezért a hibáért az életemmel fizetni.
nov. 29. 20:26
 20/24 anonim ***** válasza:
57%

Érdekes, én elvétve még szoktam látni olyan táblát és ott szoktak kürtölni is. Ettől függetlenül az esetek tételesen is fel vannak sorolva, hogy mikor kell kürtölni, tehát nem muszáj hozzá táblát kitenni:

[link]

nov. 29. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!