Mi lehet a következménye, ha a rendőrök rátalálnak?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm tegnap koccanásos balesetet okozott. Ő volt a hibás, plusz nagyon ittas is.
Talán pont ez utóbbi miatt, plusz hogy van 1 vagy 2 év felfüggesztetje (az is valami ittas vezetés miatt ha jól tudom) szépen lelépett.
Gondolom több mint 100% hogy a rendszámát meg amit csak tudtak a károsultak megjegyeztek, meg intézkedtek.
Én mondtam neki, hogy menjen be a rendőrségre, mert ez (szerintem) cserbenhagyás, és csak rosszabb lesz.
Ő abban reménykedik, hogy egy ejnye-bejnyével meg valami pénzbüntetéssel megússza, de szerintem ennél többre számíthat.
2013. júl. 31. 19:13
1/8 anonim válasza:
Börtönbe kell vonulnia, mivel a felfüggesztett időtartama alatt újabb bűncselekményt követett el. Amiért persze külön is felelnie kell majd, nem csak az előzőt kell leülnie. De hogy valaki hogyan lehet ekkora idióta...
2/8 szántóvető válasza:
leültetik,kezdhet csomagolni.WC-papírt,fogkefét,szappant ne felejtse otthon.
3/8 anonim válasza:
Igen, erre számíthat. Leültetik vele a felfüggesztettet, plusz felelnie kell a mostaniért aminél nem lesz elnéző a bíróság. Megjegyzem meg is érdemli, cserbenhagyóknak nincs helye a forgalomban, ittas vezetőknek pedig a társadalomban. Reméljük jót tesz neki az a pár év hűvös és átértékeli a dolgokat.
4/8 szántóvető válasza:
most komolyan:kijózanodva be kellett volna mennie a csendőrségre,amit elkövetett(józanul ugye..)az szabálysértés tehát megúszta volna pénzbüntetéssel.
5/8 anonim válasza:
4: A cserbenhagyás bűncselekmény, nem szabálysértés.
6/8 szántóvető válasza:
ha cserbenhagyás akkor tényleg bűncselekmény,a baleset körülményeitől függ hogy minek minősül: [link]
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én sem gondoltam volna hogy ekkora idióta! Volt hogy tök jóhiszeműen beültem mellé, ki tudja, hogy akkor is ivott-e előtte. Bármennyire gonosznak tűnök is, de szerintem is megérdemelné ha leültetnék, különben nem tanul belőle, és következőnek talán egy ember életébe fog kerülni a hülyeség.
2013. aug. 1. 09:14
8/8 anonim válasza:
Nem fog ülni! Utólag nem lesz bizonyíték ,hogy akkor ittas volt és majd a rendőrnek azt mondja nem is vette észre a koccanást azért hagyta el a helyszínt.Vagy rá próbálhatja kenni a másikra a felelősséget ,hogy a másik volt a hibás. Ha nincs tanú vagy felvétel akkor 1 az 1 ellen és szintén nem lesz semmi. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!